Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade Duško Marković položio kamen-temeljac za dječji vrtić u Rožajama: Vlada obezbijedila 35 miliona eura za gradnju novih vrtića u Crnoj Gori

Objavljeno: 01.07.2019. 18:34 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković položio je danas u Rožajama, zajedno sa ministrom prosvjete Damirom Šehovićem, direktorom Uprave javnih radova Rešadom Nuhodžićem i predsjednikom opštine Rožaje Ejupom Nurkovićem kamen-temeljac za dječji vrtić za koji je Vlada izdvojila 1,5 miliona eura.

Predsjednik Marković je saopštio da se ova investicija uklapa u ukupne Vladine politike koje se tiču obrazovne i školske infrastrukture i naglasio: „Trideset pet miliona eura je ova Vlada obezbijedila za gradnju novih vrtića u Crnoj Gori, a ove godine počinjemo gradnju četiri nova vrtića. Dakle, nikada se više ovoliko novca nije ulagalo u gradnju vrtića koji se podudara sa politikom Vlade i resornog ministarstva da što više djece obuhvatimo vrtićima i na taj način stvorimo temeljnu obrazovnu bazu za njihovo dalje školovanje kroz osnovno, srednje školovanje i naravno visoko. Obrazovanje je nešto što je potrebno Crnoj Gori. Kvalitet tog obrazovanja je cilj Ministarstva i ove Vlade i izradnja neophodne školske infrastrukture je ključ za taj uspjeh.“

U vrtiću površine 1.120 m² biće mjesta za 100 mališana.

Nekadašnji objekti vrtića, koji su bili stari oko sedam decenija, srušeni su, a umjesto njih biće podignuto moderno zdanje koje će imati devet prostorija namijenjenih za dnevni boravak djece: četiri za jaslice, prostorije za vaspitače, kuhinju, administrativni blok, multifunkcionalni prostor sa garderoberima, višenamjensku salu i ostale prateće sadržaje.

Rok za završetak radova, koje izvodi rožajska kompanija „Tofi“, je 12 mjeseci.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?