Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Потписан уговор о изради техничке документације и изградњи жичаре на Хајли

Потписан уговор о изради техничке документације и изградњи жичаре на Хајли
Датум објаве 02.07.2019 10:37 | Аутор СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу


Управа јавних радова и сарајевско предузеће „Струцон” потписали су јуче уговор о изради Идејног рјешења, Главног пројекта и изградњу шестосједне исклопиве жичаре на Хајли, у Рожајама. Такође, уговорена је и израда Идејног рјешења ски стаза на овој локацији. 

Уговорена вриједност израде техничке документације и радова је близу девет милиона еура, које ће Влада Црне Горе обезбиједити кроз капитални буџет. 

Сарајевска компанија се обавезала да ће у року од два мјесеца од дана потписивања уговора израдити Идејно рјешење жичаре, а четири мјесеца од његовог прихватања и Главни пројекат за овај сегмент уговора. 

На основу прихваћене пројектне документације, изградња шестосједне исклопиве жичаре биће завршена у року од 18 мјесеци од дана увођења извођача у посао. 

Уговорени рок израде Идејног рјешења ски стаза је два мјесеца од дана потписивања уговора.

Планински врхови Хајле препознати су као атрактивна туристичка дестинација, чијом ће валоризацијом Рожаје постати нови центар зимског туризма.

Управа јавних радова већ неколико мјесеци реализује захтјеван посао изградње приступне саобраћајнице од Рожаја до локалитета Штедим, на којем ће се налазити базна станица, у дужини од 7,2 километара. Највећи дио пута је припремљен за асфалтирање, а предстоји пробијање завршне трасе до Штедима.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ