Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Nuhodžić na ministarskom sastanku EU-Zapadni Balkan u Poznanju: Bezbjednosne prijetnje nedjeljive, zajednički cilj je bezbjedan region

Objavljeno: 04.07.2019. 23:01 Autor: MUP; Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Nakon održanog sastanka ministara Zapadnog Balkana i EU u Poznanju, ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić dao je izjavu za javnost. 

Činjenica da je drugu godinu za redom, uoči Samita Berlinskog procesa, održan sastanak ministara unutrašnjih poslova zemalja Zapadnog Balkana i država članica Evropske unije, za Crnu Goru je važna jer smo razmijenili mišljenja o aktivnostima u borbi protiv korupcije, ilegalnih migracija, krijumčarenja narkotika, trgovine ljudima i vatrenim oružjem.

Složili smo se da su ovi bezbjednosni izazovi i prijetnje nedjeljivi, da se sa njima ne možemo samostalno izboriti i da je zato jačanje međunarodne policijske saradnje imperativ u našem radu. 

Konstatovali smo da je, u cilju ostvarenja naše zajedničke vizije – da Zapadni Balkan bude bezbjedan, unaprijeđena saradnja i sinergija sa partnerskim službama iz Evropske unije i da napredujemo u postizanju održivog rješenja za problem ilegalnog posjedovanja i trgovine oružjem u Regionu.

Crna Gora je iskazala spremnost da pruži svoju punu podršku i pojača napore u borbi protiv krijumčarenja oružja, kako bi se spriječilo da ono završi u rukama kriminalaca ili terorista, a sve ove aktivnosti su od značaja za proces pristupanja Evropskoj uniji, u dijelu koji se tiče poglavlja 24.

MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA




Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?