Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Ministar Nuhodžić u Poznanju: Jačamo stratešku i operativnu policijsku saradnju sa Njemačkom

Ministar Nuhodžić u Poznanju: Jačamo stratešku i operativnu policijsku saradnju sa Njemačkom
Datum objave 05.07.2019 09:19 | Autor MUP | Izvor: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Ispis Štampaj stranicu


Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić i državni sekretar Saveznog ministarstva unutrašnjih poslova Njemačke Marko Vandervic saglasili su se na sastanku u Poznanju da pojačaju stratešku i operativnu policijsku saradnju dvaju ministarstava sa ciljem suprotstavljanja globalnim bezbjednosnim izazovima.

Ocijenjeno je da je MUP Crne Gore ostvario značajne rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala te da je Crna Gora važan partner SR Njemačkoj.

„Crna Gora je postigla dobre rezultate na putu ka članstvu u Evropskoj uniji, a to ujedno doprinosi i većoj sigurnosti i bezbjednosti ne samo u regionu Zapadnog Balkana, već i u Evropi. Prepoznajemo napore koje ulažete u borbi protiv teškog i organizovanog kriminala i, s tim u vezi, spremni smo da još intenzivnije sarađujemo sa crnogorskom policijom“, saopštio je Vandervic.

Ministar Nuhodžić je ukazao na snažnu posvećenost MUP-a Crne Gore i drugih organa za sprovođenje zakona borbi protiv ilegalnih migracija, kriminala i terorizma i upoznao Vandervica sa konkretnim aktivnostima koje MUP sprovodi u ovoj oblasti.

„Zadovoljstvo nam je što su naši njemački partneri prepoznali naše napore i profesionalan rad MUP-a i Uprave policije Crne Gore. Crna Gora kao naredna članica Evropske unije već se dokazala kao pouzdan i odgovoran partner. Sastanci poput ovoga korisni su kako bismo još bliže definisali naše naredne oblike saradnje i nastavili da usvajamo najnovije tehnologije i znanja po ugledu na najrazvijenije evropske zemlje“, rekao je ministar Nuhodžić na sastanku.

MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA