Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Pažin: Vlada spremna da podrži funkcionalnu medijsku samoregulaciju

Objavljeno: 05.07.2019. 18:47 Autor: Kabinet potpredsjednika Vlade Crne Gore
Sloboda informisanja podrazumijeva ne samo pravo medija da šire informacije bez ograničenja, već i pravo građana da primaju objektivne i tačne informacije, naglasio je potpredsjednik Vlade Zoran Pažin na otvaranju konferencije „Principi medijske etike u medijima i javnosti“ danas u Podgorici.

Potpredsjednik Pažin je ocijenio da informacije ne mogu biti objektivne i tačne bez etičkog utemeljenja medija. Izrazio je, u tom kontekstu, punu spremnost Vlade da podrži napore medijske zajednice da uspostavi efikasan sistem samoregulacije.

„Vlada neće žaliti ni truda ni sredstava da potpomogne uspostavljanje funkcionalnog samoregulatornog medijskog mehanizma, bez ikakve ambicije Vlade da se miješa u uređivačku politiku medija, a još manje da arbitrira oko pitanja medijske etike. Naša je želja da potpomognemo uspostavljanje ovog mehanizma jer prepoznajemo veliki potencijal za demokratsko društvo, koji se krije i koji je neiskorišćen kada je u pitanju samoregulacija medija,“ saopštio je.

Potpredsjednik je ukazao da pozicija medija kao „četvrte grane vlasti“ i demokratske savjesti društva podrazumijeva odgovornost medija za poštovanje etičkih standarda objektivnog i tačnog izvještavanja.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?