Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Šefovi država i Vlada zemalja članica EU na Samitu u Poznanju saglasni: Agenda povezivanja daje rezultate, integracija zemalja Zapadnog Balkana izvjesna

Objavljeno: 05.07.2019. 19:10 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Premijer Duško Marković kazao je na Samitu Zapadnog Balkana u Poznanju da se jake veze sa susjednim članicama EU nastavljaju na interne veze zemalja Zapadnog Balkana.

„Zbog toga je institucionalni okvir koji garantuju evropske institucije i vlade država regiona, od presudnog značaja za povezivanje, saradnju i konačno – našu integraciju u Evropsku uniju“ – rekao je premijer.

Učešće na plenarnoj sesiji, pored predsjednika Markovića i premijerâ iz regiona Zapadnog Balkana, uzeli su premijer Poljske Mateuš Moravjecki, kao domaćin, kao i kancelarka SR Njemačke Angela Merkel, visoka predstavnica EU Federika Mogerini, kancelarka Austrije Brižit Birlajn.

Lideri zemalja članica EU saglasili su se da agenda povezivanja u okviru Berlinskog procesa daje rezultate i da je integracija regiona Zapadnog Balkana danas izvjestan politički epilog u okviru politike proširenja koja ne treba da ima alternativu.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Tekst obraćanja predsjednika Vlade Duška Markovića na Plenarnoj sjednici Samita Zapadnog Balkana u Poznanju


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?