Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković i Vlada posvećeno rade u interesu građana

Objavljeno: 08.07.2019. 21:19 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Povodom netačnih tvrdnji bivšeg predsjednika opštine Kotor Vladimira Jokića iznijetih na račun predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića, zbog građana Kotora i Crne Gore, a ne zbog bivšeg predsjednika opštine, saopštićemo nekoliko važnih činjenica koje govore o odgovornom odnosu Vlade i Premijera prema opštinama i njihovim razvojnim potrebama. 

Predsjednik Vlade imao je preko 20 zvaničnih posjeta opštinama, kao i više od 40 radnih sastanaka u svom kabinetu sa lokalnim rukovodstvima. Tako izgleda odnos Premijera prema opštinama i njihovim građanima širom Crne Gore.

A od toga više govori činjenica da dvije godine zaredom, g-din Jokić nije htio da dođe na sastanak kod predsjednika Vlade, koji se organizuje uoči opštinskog praznika. Sastanak niti kurtoaznog niti protokolarnog tipa, već operativnog i radnog. 

Dakle, bivši predsjednik opštine Kotor dvije godine ignoriše pozive predsjednika Vlade. Takođe, ignorisao je pozive i inicijative nekoliko ministara, odbijajući da upriliči sastanke sa njima i u svom kabinetu. 

Sve inicijative koje su stigle iz opštine Kotor sagledali smo i procesuirali s punom pažnjom zbog građana Kotora, gledajući njihove interese, jer oni nijesu krivi što predsjednik opštine radi po političkom diktatu a ne po savjesti i odgovornosti.

U slučaju raspuštanja Skupštine opštine Kotor, Vlada je preduzela sve zakonom propisane mjere i aktivnosti kako bi obezbijedila funkcionisanje lokalne samouprave i ostvarivanje prava građana.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?