Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Додјела награда за најбољу новинарску причу о процесу приступања Црне Горе Европској унији

Додјела награда за најбољу новинарску причу о процесу приступања Црне Горе Европској унији
Датум објаве 12.07.2019 09:32 | Аутор КЕИ

Испис Штампај страницу


У уторак, 16. јула 2019, с почетком у 10:00 сати биће уручене награде новинарима црногорских елетронских и штампаних медија на два конкурса за најбољу новинарску причу о конкретним резултатима процеса приступања Црне Горе Европској унији и утицају на свакодневни живот грађана.

Новинари дневног листа Побједа, портала Радио-телевизије Црне Горе и Радија Јадран, Јована Ђуришић, Маја Лалић Бурзановић и Вук Илић, побједници су конкурса за најбољи новински чланак о процесу приступања Црне Горе Европској унији, док су новинари Јавног сервиса и телевизије Прва, Борислав Вишњић, Татјана Дебељевић и Јелена Гардовић, побједници конкурса за најбољу телевизијску причу о процесу приступања Црне Горе Европској унији.

Награде ће добитницима уручити главни преговарач Александар Дрљевић и шеф Делегације ЕУ у Црној Гори Аиво Орав.

Додјела награда ће се одржати у ЕУ Инфо Центру, Ул. 19. децембра бр. 8.

Конкурс је расписао Генерални секретаријат Владе, с циљем да заинтересује медије да извјештавају о приступању Црне Горе Унији, утицају процеса на живот грађана Црне Горе, примјени европских стандарда и прописа, усвајању европских вриједности и подршци Европске уније кроз доступне фондове и реализацију пројеката.

Конкурс је реализован у складу са Стратегијом информисања јавности о приступању Црне Горе ЕУ 2014-2018, а у оквиру пројекта “ЕУ4МЕ” који финансира Европска унија, а спроводи УНДП.

Позивамо медије да испрате догађај.

СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ
ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ