Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković primio delegaciju Evropskog foruma medicinskih udruženja: Zdravstvo je u fokusu Vlade, milione eura ulažemo u podizanje kvaliteta zdravstvene zaštite građana

Objavljeno: 16.07.2019. 18:39 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je danas delegaciju Evropskog foruma medicinskih udruženja (EFMA LC) koja boravi u našoj zemlji radi pripreme održavanja XXXIV godišnjeg sastanka Foruma najavljenog za kraj avgusta u Podgorici.

Poželjevši delegaciji, koju je predvodio generalni sekretar Svjetskog medicinskog udruženja dr Otmar Klojber (Kloiber), dobrodošlicu u Crnu Goru Premijer se zahvalio Forumu na odluci da u saradnji sa Ljekarskom komorom Crne Gore ovogodišnji sastanak održi u našoj zemlji.

Predsjednik Marković je informisao delegaciju EFMA LC da je zdravstvo jedna od oblasti koja je u fokusu Vlade te da Vlada i resorno ministarstvo u kontinuitetu rade na unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite građana i standarda zaposlenih u zdravstvu. Kao potvrdu premijer je iznio činjenice da je u protekle četiri godine nabavljena moderna zdravstvena oprema vrijedna više od 9 miliona eura, te da je planirana nabavka opreme vrijedne 5 miliona eura, da je u rekonstrukciju i adaptaciju zdravstvenih objekata direktno i kroz program poboljšanja energetske efikasnosti uloženo više od 8 miliona eura te da su se 234 ljekara vratila u zdravstveni sistem sa zvanjem specijaliste dok je na specijalizaciju upućeno 430 ljekara, za šta su sredstva obezbijeđena u Budžetu. Premijer je informisao sagovornike i o tome da je samo u protekle dvije godine 160 medicinskih radnika riješilo stambeno pitanje i da je Vlada s sindikatima zaključila i Sporazum o obezbjeđivanju sredstava za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u zdravstvu, vrijedan 1,2 miliona eura do 2020. godine.

Sagovornici su se saglasili da dalje unapređenje zdravstvenog sistema Crne Gore predstavlja jedan od preduslova za još kvalitetnije pozicioniranje naše zemlje kao prestižne turističke destinacije te da Crna Gora ima veliki potencijal za razvoj zdravstvenog turizma.

Dr Klojber je u tom kontekstu čestitao Vladi na dosadašnjim reformama i zdravstvnog sistema i društva u cjelini te na uspješnoj politici razvoja rekavši da Crnu Goru već sada vidi kao integralni dio Evrope.

Razgovoru je prisustvovao predsjednik Ljekarske komore Crne Gore dr Aleksandar Mugoša.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?