Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković čestitao građanima Berana Dan opštine: Razvoj, pogotovo Sjevernog regiona, zajednički je cilj

Objavljeno: 18.07.2019. 22:34 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je povodom predstojećeg Dana opštine Berane predsjednika opštine Dragoslava Šćekića sa saradnicima.

Čestitajući građanima, odbornicima u Skupštini opštine i rukovodstvu Berana Dan opštine premijer Marković je iskazao zadovoljstvo saradnjom sa ovom opštinom na razvojnim i drugim projektima.

„Ne pravimo razlike od opštine do opštine u zavisnosti od toga ko je gdje na vlasti. Posvećeni smo razvoju i valorizaciji resursa, pogotovo Sjevernog regiona, sa ciljem boljeg života i višeg standarda građana. To je zajednički cilj“ – rekao je predsjednik Vlade.

U tom kontekstu premijer je iznio spremnost Vlade da razmotri zahtjev Opštine Berane za podršku u finalizaciji važnog projekta unapređenja vodosnabdijevanja i izgradnje kanalizacione mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Zajednički je ocijenjeno da razvojni projekti koji se izvode u cijeolm Sjevernom regionu doprinose boljoj perspektivi pogotovo mladih sa ciljem smanjenja migracija i otvaranja novih radnih mjesta.

Predsjednici Vlade Crne Gore i Opštine Berane dogovorili su su se da u narednom razdoblju intenziviraju kontakte sa ciljem realizacije razvojnih projekata prije svega gradnje mosta Park – Donje Luge i otvaranja biznis zone.

Sastanku su prisustvovali potpredsjednici Opštine Rade Kljajić i direktor Agencije za razvoj i izgradnu Berana Miro Vešović.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?