Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najavljeni novi projekti iz sportske infrastrukture

Objavljeno: 18.07.2019. 23:03 Autor: Ministarstvo sporta i mladih
Ministarstvo sporta i mladih je od svog osnivanja kroz 37 projekata uložilo preko milion eura u rekonstrukciju sportskih terena i sala. Iz tog resora pojašnjavaju da žele da ih vrate u zadovoljavajuće stanje kako bi bili na raspolaganju svim građanima, ističući da je ulaganje u sportsku infrastrukturu veoma važan segment u razvoju sporta. ,,Situacija koju smo zatekli po osnivanju Ministarstva pokazala je da veliki broj sportskih terena i fiskulturnih sala, koje građani koriste nije na zadovoljavajućem nivou. Zbog toga je Ministarstvo dodatnu pažnju usmjerilo na projekte koji se bave sportskom infrastrukturom“ ističe ministar Janović

Napominju i da prilikom izbora projekata vode računa o regionalnoj zastupljenosti, pa se ravnomjerno rekonstruišu sportski objekti na teritoriji cijele Crne Gore. Prema riječima ministra Janovića, trenutno je u toku rekonstrukcija pet objekata i to: fiskulturne sale u školama Oktoih (Podgorica), Njegoš (Cetinje), Mileva Lajović Lalatović (Nikšić), Srednja elektro-ekonomska škola (Bijelo Polje); kao i sportski teren u Baru. Ubrzo se očekuje i početak radova u sali OŠ Štampar Makarije (Podgorica). Za ove projekte je opredijeljeno preko 170 hiljada eura. 

Na današnjoj sjednici Vlada je dala saglasnost za realizaciju još devet projekata u iznosu od preko 270 hiljada i to za :
 
1. Sportske terene - u Golubovcima, MZ Stijena – Piperi (Podgorica), MZ Župa (Nikšić), Sportskom terenu u Pljevljima i opremanje sportsko rekreativne zone u Mojkovcu;

2. Školski sportski teren u SMŠ „Mladost“ (Tivat), kao i u fiskulturnim salama: u OŠ Orjenski bataljon (Herceg Novi), OŠ Sutjeska (Podgorica), JU Dječiji dom Mladost (Bijela).

,,Sva djeca imaju pravo da se bave sportom koji vole. Samim tim, zaslužuju da imaju terene i sale koje im omogućavaju da zaigraju poput njihovih omiljenih sportista. To nas motiviše da sa posebnim senzibilitetom prilazimo realizaciji projekata koji se tiču ustanova u kojima borave djeca, poput Dječijeg doma Mladost u Bijeloj” naglašava Janović.
 
Ministar Janović je zaključio da su Vlada i Ministarstvo sporta i mladih usmjereni na ideju sporta za sve i sporta svuda, čemu svjedoči činjenica da iz godine u godinu raste broj podržanih projekata koji se tiču sportske infrastrukture. ,,Razvijanjem sportske infrastrukture pokazujemo da smo svjesni da je briga o mladima kao i promocija zdravih stilova života neophodna svakoj zajednici. Stoga ćemo nastaviti da radimo na unapređenju uslova za bavljenje sportom, promovišući sport svojim građanima i podstičući ih na bavljenje sportskim aktivnostima.”


MINISTARSTVO SPORTA I MLADIH

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?