Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Премијер Марковић примио у опроштајну посјету амбасадора Мочника: Црна Гора и Словенија имају одличне билатералне односе

Премијер Марковић примио у опроштајну посјету амбасадора Мочника: Црна Гора и Словенија имају одличне билатералне односе
Датум објаве 19.07.2019 11:49 | Аутор КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Испис Штампај страницу


Црна Гора и Словенија имају одличне билатералне односе и изузетно конструктиван политички дијалог на највишем нивоу, оцијењено је на састанку предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића и амбасадора Словеније у Подгорици Митје Мочника.

„Наше двије државе имају одличну економску сарадњу. Преко 150 словеначких компанија је присутно у Црној Гори у свим секторима. Такав ниво економске сарадње је потврда нашег партнерства“, казао је премијер Марковић амбасадору Мочнику којег је примио у опроштајну посјету.

Амбасадор Мочник је похвалио напредак Црне Горе и истакао важност политике проширења Европске уније. Он је казао да се Словенија снажно залаже за политику отворених врата те да ће и даље подржавати Црну Гору на путу европских интеграција. Саговорници су се сагласили да је европска перспектива Балкана изузетно значајна за стабилност и просперитет региона.

Предсједник Марковић је казао да је Црна Гора посвећена испуњавању обавеза из европске агенде и спровођењу свеобухватних реформи у циљу постизања пуне спремности државе за пуноправно чланство у ЕУ.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ