Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Duško Marković primio predsjednika OTP Grupe Šandora Čanjija: Vjerujem da će akvizicija SG imati pozitivan efekat na CG i da ćete u novoj ulozi biti još snažniji akter naše ekonomije

Objavljeno: 25.07.2019. 21:51 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je Šandora Čanjija (Csányi Sándor), predsjednika Odbora direktora i izvršnog direktora OTP Grupe koja je nedavno kupila banku Societe Generale Montenegro i time ojačala svoju poziciju vodeće banke u našoj zemlji.

Čestitavši OTP Grupi na uspješnoj akviziciji Premijer je ocijenio da to predstavlja važan čin i za Crnu Goru koja je dobila još snažnijeg partnera za nastavak uspješne saradnje prije svega na našim razvojnim projektima.

„Vjerujem da će jača pozicija Vaše banke imati pozitivan efekat na Crnu Goru i da ćete u novoj ulozi biti još snažniji akter crnogorske ekonomije“ – rekao je predsjednik Marković izrazivši zahvalnost OTP Grupi što je u svakoj fazi preuzimanja veoma pažljivo sagledavala zahtjeve crnogorske strane.

Premijer je informisao sagovornika o odličnim rezultatima Vladine ekonomske politike koja uključuje visok rast bruto domaćeg proizvoda i snažne investicione aktivnosti uz istovremenu fiskalnu konsolidaciju i smanjenje javnog duga. U tom smislu bilo je riječi i o razvojnim projektima za koje bi OTP Grupa mogla biti zainteresovana kao i o predstojećoj emisiji hartija od vrijednosti koju je Vlada najavila.

CKB Banka je kupila 16. jula na Montenegroberzi 87.602 akcije (90,55 odsto) banke Societe Generale Montenegro ukupne vrijednosti 35.629.692,37 eura.

Sastanku su prisustvovali ministar finansija Darko Radunović, te iz OTP Grupe generalni zamjenik glavnog izvršnog direktora Žolt Barna (Zsolt), zamjenik glavnog izvršnog direktora Laslo Volf (Wolf László), predsjednik Borda direktora Crnogorske komercijalne banke Mikloš Nemet (Németh Miklós) i glavni izvršni direktor Crnogorske komercijalne banke Pal Kovač (Kovács Pál).

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?