Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Bogdanović-Kasler: Realizacija Programa o kulturnoj saradnji prioritet, posebno u oblasti kinematografije i razmjeni umjetnika na rezidencijalnoj osnovi

Objavljeno: 31.07.2019. 18:29 Autor: Ministarstvo kulture
MKUMinistar kulture Aleksandar Bogdanović sastao se danas u Budimpešti sa ministrom za ljudske resurse Republike Mađarske Miklošem Kaslerom

Susret dva ministra bio je prilika da se detaljnije sagledaju preduzeti koraci i aktivnosti na kojima počiva saradnja dvije države na planu kulture.

Tokom razgovora, ministri su razgovarali o nastavku i dinamici zajedničkih aktivnosti, dogovorenih prilikom prethodnog susreta, koji je održan u februaru ove godine.

S tim u vezi, sagovornici su naglasili kako su stvorene pretpostavke da se pristupi realizaciji onih prioriteta koji su definisani Programom o kulturnoj saradnji, i to prije svega u razmjeni umjetnika na rezidencijalnoj osnovi, u oblasti kinematografije, ali i razmjeni iskustava u pojedinim oblastima kulture u kojima je nužno jačati kadrovske potencijale.

Ministri dvije države naglasili su kako je potrebno da predstavnici ministarstava u kontinuitetu razmjenjuju informacije, a sve kako bi planirane aktivnosti u oblasti umjetnosti i kulture tekle na što efikasniji način.

Ministar Kasler je ranije prihvatio poziv ministra Bogdanovića da zvanično posjeti Crnu Goru i potvrdio na današnjem sastanku da će to uraditi do kraja septembra ove godine, kako bi se tim povodom napravila konkretizacija iniciranih projekata, kojima će se dodatno unaprijediti sadržajna saradnja u oblasti kulture između dvije države.
   
MINISTARSTVO KULTURE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?