Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković čestitao Dan opštine Gusinje: Od početka mandata Vlade, investicije u sjeverni region preko milijardu eura

Objavljeno: 04.08.2019. 23:00 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković čestitao je 5. avgust – Dan opštine Gusinje predsjednici Opštine Aneli Čekić, predsjedniku Skupštine opštine Dženanu Radončiću, odbornicima u lokalnom parlamentu i građanima.

„Crna Gora nikada nije bila više uvažena u međunarodnoj zajednici, niti je imala dinamičan ekonomski rast kao u posljednje dvije godine. Efekte takvih dostignuća i Vladinih politika osjeća i sjever Crne Gore i oni se posebno ogledaju u činjenici da će do kraja godine, a računajući od početka mandata ove Vlade, investicije u sjeverni region premašiti milijardu eura“, navodi se u čestitki predsjednika Vlade.

Svjesni da je snaženje saobraćajne infrastrukture preduslov ukupnog ekonomskog razvoja, više od 11 miliona eura ulažemo u rekonstrukciju puta Dinoša – Cijevna Zatrijebačka, koji će po završetku biti dio moderne saobraćajnice Podgorica – Gusinje preko Albanije. Premijer je uvjeren da je naš odnos prema opštini Gusinje potvrđen i realizovanim investicijama iz kapitalnog budžeta kao i onim koje se u periodu pred nama odnose na izgradnju i modernizaciju lokalne infrastrukture i stvaraju preduslove za razvoj turizma i proizvođačkih kapaciteta u poljoprivredi.

„Opštinski praznik prilika je da uz čestitke građanima saopštim da visoko vrednujemo patriotski odnos naše dijaspore kojoj je Gusinje rodna gruda. Ništa manje, cijenimo i doprinos svih građana Gusinja očuvanju multietničkog i multivjerskog bića Crne Gore, na koje smo ponosni“, navodi se u čestitki premijera Duška Markovića.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?