Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Po nalogu Premijera objavljeni podaci o stanovima i kreditima funkcionera

Objavljeno: 10.08.2019. 21:59 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Komisija za stambena pitanja Vlade Crne Gore objavila je spisak funkcionera kojima su dodijeljeni stanovi ili krediti pod povoljnim uslovima u mandatu Vlade premijera Duška Markovića.

Premijer Marković je prošlog mjeseca, tokom Premijerskog sata u Skupštini, obećao da će objaviti podatke o stanovima i kreditima funkcionera, koji su shodno odluci Komisije za stambena pitanja bili označeni stepenom tajnosti.

Predsjednik Vlade je tada kazao da nije riječ o dodjeli besplatnih stanova bez osnova, bez reda i propisa, već na osnovu Odluke po kojoj i državni službenici, a ne samo funkcioneri, imaju mogućnost na povlastice prilikom rješavanja stambenog pitanja.

Predsjednik Marković je ocijenio i da rješavanje stambenog pitanja ne doživljava kao privilegiju već kao potrebu zaposlenog, saopštivši da je u posljednjem periodu kroz razne vidove Vladine podrške, stambeno pitanje riješilo i oko 2.400 zaposlenih u prosvjeti, zdravstvu, sektoru bezbjednosti i javnoj upravi.

Spisak funkcionera sa podacima o dodijeljenim stanovima i kreditima nalazi se na portalu Vlade Crne Gore – podportalu Generalnog sekretarijata Vlade, u dijelu Slobodan pristup informacijama.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?