Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković čestitao Dan opštine Tuzi: Podrška Vlade za održivi razvoj i bolji život građana

Objavljeno: 29.08.2019. 16:50 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković čestitao je građanima i lokalnom rukovodstvu prvi Dan opštine Tuzi i poručio da će Vlada podržavati razvoj Tuzi kako bi bila prosperitetna i održiva lokalna samouprava.

Premijer je o potencijalima i projektima u najmlađoj crnogorskoj opštini razgovarao sa predsjednikom Opštine Nikom Đeljošajem, predsjednikom Skupštine opštine Fadilom Kajošajem, potpredsjednikom Opštine Ivanom Ivanajem i direktoricom Direkcije za imovinu Opštine Elvisom Redžematović.

Zajednički je konstatovan značaj daljeg razvoja infrastrukture, kako putne tako i sveukupne društvene. Čelnici Tuzi su naglasili važnost i potrebu izrade detaljnih urbanističkih planova koji su uslov za nastavak procesa legalizacije ali i osnov za realizaciju brojnih najavljenih investicija, prije svega iz dijaspore.

Premijer je naglasio značaj nastavka realizacije započetih kapitalnih projekata i dodao da će se sagledati mogućnosti da se drugi projekti, od interesa za lokalnu upravu i stanovništvo Tuzi, nađu u Kapitalnom budžetu za 2020. godinu.

Na sastanku je saopsteno da Crna Gora svoju budućnost gradi na tradicionalnom suživotu i razumijevanju različitosti. 

Upravo u tom kontekstu Vlada očekuje da se i u Tuzima i na svakom drugom prostoru poštuju državni simboli jer se na taj način čuva sklad, ugled i dostojanstvo Crne Gore i svih njenih građana.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?