Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković primio američkog izaslanika Palmera: Ohrabrujuća je odluka Vlade SAD da se ponovo fokusira na ZB

Objavljeno: 09.09.2019. 19:55 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je danas zamjenika pomoćnika američkog državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove i specijalnog izaslanika State Departmenta za Zapadni Balkan Metjua Palmera.

Čestitajući američkom izaslaniku na novoj dužnosti premijer Marković je pozdravio odluku o imenovanju uz ocjenu da ona predstavlja realnu mogućnost ubrzanja realizacije naših strateških ciljeva i doprinos stabilnosti cijelog regiona. „Posebno nas raduje da ste na toj dužnosti Vi kao odličan poznavalac Balkana“ – rekao je predsjednik Vlade.

Specijalni izaslanik Palmer rekao je da Sjedinjene Američke Države njegovim imenovanjem poručuju da su ponovo fokusirane na ovaj region.

U razgovoru je konstatovano da je proces evropske i evroatlantske integracije regiona Zapadnog Balkana u interesu i ovog regiona i Evrope u cjelini te da politiku proširenja EU treba posmatrati kao evropsku stratešku politiku. „To znači da proces proširenja mora biti živ. To je interes i EU i država našeg regiona“ – rekao je premijer.

Govoreći o Crnoj Gori američki izaslanik je ocijenio da je naša zemlja lider i najuspješnija multietnička država u regionu te da nije slučajno to što je Crna Gora prva država koju posjećuje nakon preuzimanja dužnosti.

Premijer Marković je informisao sagovornika o rezultatima i strateškim planovima na političkom planu uz konstataciju da Vladina uspješna ekonomska politika daje odlične razvojne rezultate. U procesu evropske integracije poseban akcenat je na rezultatima u oblasti vladavine prava i jačanja slobode medija – rekao je premijer.

Na interesovanje američkog diplomate predsjednik Marković je rekao da je Vlada posvećena uspjehu dijaloga o izborima kao i dogovoru o mehanizmu njihovog sprovođenja i priznanja od strane svih aktera.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?