Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković sa organizatorima Montenegro Prajda: Crna Gora da potvrdi da je društvo jednakih i zadovoljnih ljudi

Objavljeno: 20.09.2019. 20:38 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
Vlada Crne Gore nastaviće suštinski da podržava ostvarivanje prava pripadnika LGBT zajednice na kvalitetan i cjelishodan način, saopštio je predsjednik Vlade Duško Marković na sastanku sa članovima Organizacionog odbora Montenegro Prajda 2019. koji se sjutra održava u Podgorici. 

Predsjednik Marković je poželio uspješno održavanje Montenegro Prajda, izrazio očekivanje da će proteći bez problema i da će potvrditi ono što Crna Gora želi, a to je da bude društvo jednakih i zadovoljnih ljudi.

„Iza nas je težak period otvaranja društva i prihvatanja savremenih vrijednosti. Crna Gora se okrenula evropskim i evroatlantskim vrijednostima i Vlada predano i mudro radi na ostvarivanju tog cilja“, kazao je premijer Marković.

On je dodao da će Vlada na sljedećoj sjednici uputiti Skupštini Predlog zakona o životnom partnerstvu osoba istog pola kako bi bio razmatran na jesenjem zasijedanju. Predsjednik Queer Montenegro i član Organizacionog odbora Montenegro Prajda Danijel Kalezić pohvalio je Predlog zakona i istakao da je saradnja sa resornim Ministarstvom bila uspješna i na obostrano zadovoljstvo.

Na sastanku je pozitivnim ocijenjena i usvojena Strategija za unapređenje kvaliteta života LGBTI osoba u Crnoj Gori 2019-2023. sa Akcionim planom za 2019. godinu, kao i otvaranje Drop-in centra za LGBT populaciju. U kontekstu razgovora o bezbjednosti pripadnika ove populacije, Kalezić je istako odličnu dugogodišnju saradnju sa policijom.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?