Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković sa NVO sa sjevera: Cijenimo doprinos NVO realizaciji politika, posebno u oblasti zaštite životne sredine

Objavljeno: 23.09.2019. 20:59 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
Vlada je posvećena konstruktivnom dijalogu sa predstavnicima civilnog sektora jer kao donosioci odluka želimo da one budu odraz cijelog društva, kazao je predsjednik Duško Marković u Bijelom Polju na sastanku sa NVO sa sjevera Crne Gore. 
   
„Potreban nam je dijalog sa NVO. Mi cijenimo doprinos civilnog sektora realizaciji politika”, rekao je premijer Marković otvarajući okrugli sto „Saradnja Vlade i nevladinih organizacija – ključ razvoja civilnog društva”.

Vlada se, rekao je Premijer, pažljivo odnosi prema sugestijama i kritikama koje dolaze iz civilnog sektora i odgovore na njih kreira na sistematičan i održiv način. On je kazao i da Vlada ne pripisuje sebi postignute rezultate, iako je u javnosti jedina odgovorna ako uspjeh izostane.

Predsjednik Vlade je istakao da su uspjesi u ispunjavanju evropske agende rezultat zajedničkog rada Vlade i organizacija civilnog društva koje su dio pregovaračke strukture. 

Osvrcući se na oblasti zajedničkog rada i rješavanje problema, premijer Marković je pohvalio doprinos NVO sa sjevera pitanjima ekologije i zaštite životne sredine. 

„NVO sa sjevera su snažno i direktno otvorile pitanje pojedinaca i privatnih kompanija koje negativno utiču na nase životno okruženje”, kazao je premijer i podsjetio na primjere nedavnog zagađenja Ćehotine u Pljevljima i Lima u Bijelom Polju gdje je država reagovala kroz saradnju sa lokalnim NVO. 

Odgovor na pitanja zaštite živnotne sredine, naglasio je predsjednik Marković, jeste odgovor koji moramo dati za bolju budućnost generacija koje dolaze. 

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?