Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Премијер Марковић са амбасадором Словеније: Прилике за инвестиције у енергетику и пољопривреду

Премијер Марковић са амбасадором Словеније: Прилике за инвестиције у енергетику и пољопривреду
Датум објаве 24.09.2019 13:00 | Аутор КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Испис Штампај страницу


Црна Гора и Словенија имају одличне политичке билатералне односе, али и добру економску сарадњу која додатно може бити унапријеђена у областима туризма, енергетике, пољопривреде, оцијењено је на састанку предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића и новоименованог амбасадора Словеније Грегора Прескера.

Премијер Марковић је казао да је за Црну Гору веома важно присуство око 150 словеначких компанија, те да уз стране инвестиције долазе нова знања, бизнис пракса и етика. Предсједник Владе је подсјетио на снажан економски раст од готово 5 одсто у претходне двије године, смањење незапослености и унапређење инфраструктуре као кључног предуслова за развој.

„Прилике за инвестиције у Црну Гору су велике. Консолидовали смо енергетски сектор, окренули се обновљивим изворима енергије и та област је озбиљна и велика прилика за црногорску економију али и за стране инвестиције“, рекао је премијер Марковић и указао и на десетине милионе еура вриједна улагања у пољопривреду, што кроз агорбуџет што кроз различите програме подршке ЕУ.

Амбасадор Прескер је истакао да је Црна Гора фактор стабилности у региону те да Словенија снажно подржава проширење ЕУ на Западни Балкан. Додао је и да би његовој држави било драгоцјено искуство Црне Горе у области туризма.

На састанку је разговарано и о ситуацији у региону и констатована важност отворених врата ЕУ ка земљама Западног Балкана и интензивирање процеса интеграција.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ