Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković sa ambasadorom Slovenije: Prilike za investicije u energetiku i poljoprivredu

Objavljeno: 24.09.2019. 19:00 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
Crna Gora i Slovenija imaju odlične političke bilateralne odnose, ali i dobru ekonomsku saradnju koja dodatno može biti unaprijeđena u oblastima turizma, energetike, poljoprivrede, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i novoimenovanog ambasadora Slovenije Gregora Preskera.

Premijer Marković je kazao da je za Crnu Goru veoma važno prisustvo oko 150 slovenačkih kompanija, te da uz strane investicije dolaze nova znanja, biznis praksa i etika. Predsjednik Vlade je podsjetio na snažan ekonomski rast od gotovo 5 odsto u prethodne dvije godine, smanjenje nezaposlenosti i unapređenje infrastrukture kao ključnog preduslova za razvoj.

„Prilike za investicije u Crnu Goru su velike. Konsolidovali smo energetski sektor, okrenuli se obnovljivim izvorima energije i ta oblast je ozbiljna i velika prilika za crnogorsku ekonomiju ali i za strane investicije“, rekao je premijer Marković i ukazao i na desetine milione eura vrijedna ulaganja u poljoprivredu, što kroz agorbudžet što kroz različite programe podrške EU.

Ambasador Presker je istakao da je Crna Gora faktor stabilnosti u regionu te da Slovenija snažno podržava proširenje EU na Zapadni Balkan. Dodao je i da bi njegovoj državi bilo dragocjeno iskustvo Crne Gore u oblasti turizma.

Na sastanku je razgovarano i o situaciji u regionu i konstatovana važnost otvorenih vrata EU ka zemljama Zapadnog Balkana i intenziviranje procesa integracija.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?