Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Митрополит Амфилохије код премијера Марковића: Влада и Митрополија црногорско-приморска настављају дијалог

Митрополит Амфилохије код премијера Марковића: Влада и Митрополија црногорско-приморска настављају дијалог
Датум објаве 24.09.2019 17:05 | Аутор КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Испис Штампај страницу


Влада и Митрополија црногорско-приморска наставиће дијалог у вези са препорукама Венецијанске комисије које су дате на Предлог закона о слободи вјероисповијести или увјерења и правном положају вјерских заједница – закључено је на састанку премијера Душка Марковића и митрополита Амфилохија, одржаном у Кабинету предсједника Владе на Митрополитов захтјев.

Влада жели да уобличи правни систем у складу са данашњим потребама Црне Горе као вишевјерског и мултикултуралног друштва. Наша обавеза је да оставимо амбијент и насљеђе које неће бити оптерећење генерацијама које долазе – саопштио је предсједник Марковић.

Премијер је казао да Влада исказује поштовање према православној Митрополији црногорско-приморској и њеним вјерницима, и заједнички интерес је да се на вјерским питањима и у процедури испуњавања препорука Венецијанске комисије, постигне највиши степен консензуса.

„Због тога сам прихватио Митрополитову иницијативу да се састанемо, као и његов захтјев да се у вези Предлога закона, након што смо добили мишљење Венецијанске комисије, разговара уз присуство правних савјетника које је ангажовала Митрополија“ – додао је Марковић.

Састанку је присуствовао и потпредсједник Владе за политички систем, унутрашњу и вањску политику Зоран Пажин, који ће у наставку овог дијалога предводити Владин стручни тим током даљег рада на испуњавању препорука Венецијанске комисије.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ