Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Mitropolit Amfilohije kod premijera Markovića: Vlada i Mitropolija crnogorsko-primorska nastavljaju dijalog

Objavljeno: 24.09.2019. 23:05 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
Vlada i Mitropolija crnogorsko-primorska nastaviće dijalog u vezi sa preporukama Venecijanske komisije koje su date na Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica – zaključeno je na sastanku premijera Duška Markovića i mitropolita Amfilohija, održanom u Kabinetu predsjednika Vlade na Mitropolitov zahtjev.

Vlada želi da uobliči pravni sistem u skladu sa današnjim potrebama Crne Gore kao viševjerskog i multikulturalnog društva. Naša obaveza je da ostavimo ambijent i nasljeđe koje neće biti opterećenje generacijama koje dolaze – saopštio je predsjednik Marković.

Premijer je kazao da Vlada iskazuje poštovanje prema pravoslavnoj Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i njenim vjernicima, i zajednički interes je da se na vjerskim pitanjima i u proceduri ispunjavanja preporuka Venecijanske komisije, postigne najviši stepen konsenzusa.

„Zbog toga sam prihvatio Mitropolitovu inicijativu da se sastanemo, kao i njegov zahtjev da se u vezi Predloga zakona, nakon što smo dobili mišljenje Venecijanske komisije, razgovara uz prisustvo pravnih savjetnika koje je angažovala Mitropolija“ – dodao je Marković.

Sastanku je prisustvovao i potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Zoran Pažin, koji će u nastavku ovog dijaloga predvoditi Vladin stručni tim tokom daljeg rada na ispunjavanju preporuka Venecijanske komisije.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?