Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Dobra saradnja Crne Gore i Slovenije unaprijeđena kroz saradnju u okviru NATO

Objavljeno: 26.09.2019. 21:42 Autor: Kabinet potpredsjednika Vlade Crne Gore
Odlični međudržavni odnosi i dobra saradnja Crne Gore i Slovenije u svim oblastima dodatno su osnaženi vojnom i bezbjednosnom saradnjom u okviru NATO-a, zaključeno je na sastanku potpredjednika Vlade Zorana Pažina sa potpredsjednikom Vlade i ministrom odbrane Slovenije Karlom Erjavecom danas u Podgorici.

Potpredsjednik Pažin je izrazio zahvalnost na kontinuiranoj političkoj i ekspertskoj podršci Slovenije u ostvarenju ključnih vanjskopolitičkih ciljeva Crne Gore, uz očekivanje da će Slovenija nastaviti da bude jedan od ključnih zagovornika politike proširenja unutar Evropske unije.

Govoreći o saradnji u okviru NATO-a, potpredsjednik Pažin je saopštio da je prioritet Crne Gore da Zapadni Balkan i politika otvorenih vrata ostanu visoko na agendi Alijanse, naglasivši značaj zajedničkog rada i saradnje NATO članica u tom pravcu.

Sagovornici su se saglasili da je veoma važno da proces ratifikacije protokola o pristupanju Sjeverne Makedonije NATO-u bude što prije okončan, izražavajući punu spremnost Crne Gore i Slovenije da Sjevernoj Makedoniji pruže maksimalnu pomoć i podršku u pripremama za članstvo. 

Potpredsjednik Erjavec, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, zahvalio je na kvalitetnoj i sadržajnoj saradnji koju Slovenija ostvaruje sa Crnom Gorom, kako na bilateralnom planu, tako i na planu međunarodne bezbjednosti i odbrane.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?