Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Reagovanje: Vlada ne krije podatke već štiti postupak dok se ne utvrde činjenice

Objavljeno: 27.09.2019. 19:01 Autor: Ministarstvo finansija
Povodom tvrdnje objavljene u pojedinim medijima da je Vlada „sakrila“ i „pokušala da sakrije“ informacije u vezi sa nestankom odnosno uništenjem određenih pokretnih stvari u staroj fabrici „Duvanskog kombinata“ Podgorica radi istinitog informisanja javnosti saopštavamo da cilj označavanja dokumentacije Ministarstva finansija o prodaji pokretnih stvari u staroj fabrici „Duvanskog kombinata“ Podgorica stepenom tajnosti „INTERNO“ nije skrivanje podataka od javnosti već zaštita postupka dok se ne utvrde činjenice.

Ministarstvo finansija i Zaštitnik imovinsko-pravnih interesa Crne Gore, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, su već početkom jula mjeseca preduzeli odgovarajuće aktivnosti iz svoje nadležnosti i obavijestili Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici o predmetnom događaju, radi ocjene da li je u konkretnom slučaju riječ o krivičnom djelu za koje se goni po službenoj dužnosti, odnosno radi utvrđivanja okolnosti pod kojima su predmetne stvari odnijete ili uništene, kao i otkrivanja učinioca, a sve u cilju zaštite imovinskih interesa Crne Gore.

Sadržaj i struktura objavljenih zaključaka Vlade jasno ukazuju da je cilj zaštita državnih interesa i imovine, a ne skrivanje bilo koje potencijalne nezakonitosti.

MINISTARSTVO FINANSIJA

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?