Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Nuhodžić uručio ključeve stanova pripadnicima službi bezbjednosti: Držimo riječ i nastavljamo da rješavamo stambeno pitanje državnih službenika

Objavljeno: 30.09.2019. 20:46 Autor: MUP
Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić uručio je danas u Podgorici pripadnicima službi bezbjednosti ključeve stanova i poručio da se i na ovom primjeru pokazalo da je Vlada održala obećanje i da će nastaviti da rješava stambeno pitanje zaposlenih u državnim službama.

„Današnji dan za oko 300 službenika i njihove porodice biće jedan od najvažnijih dana u životu – to je dan kada rješavaju svoje stambeno pitanje. A to je jedan od najvećih izazova za svaku porodicu. Zato im čestitamo, zato dijelimo radost i zadovoljstvo sa njima i njihovim porodicama. Prije nešto manje od dvije godine na ovom istom mjestu rekli smo, polažući kamen-temeljac da ćemo učiniti ovo što smo učinili – podigli smo stambenu zgradu za Sindikat bezbjednosnih službi. Ovaj događaj je potvrda da ispunjavamo data obećanja. I to, naravno, ne samo u Podgorici. Na osnovu sporazuma sa sindikalnim partnerima, uz značajnu podršku Vlade i predsjednika gospodina Markovića, kao i lokalnih samouprava, pokrenuli smo rješavanje životnog pitanja pod povoljnim uslovima za naše zaposlene, širom Crne Gore“ – rekao je ministar Nuhodžić na ceremoniji uručenja ključeva na Starom Aerodromu.

Ministar je precizrao da je samo u ovom mandatu Vlade stambeno pitanje po povoljnijim uslovima riješilo više od 1.500, ne samo zaposlenih već i penzionera.

Biro za odnose s javnošću Vlade CG„Samo kroz Regionalni stambeni program za ove kategorije do sada izgrađeno skoro 400 smještajnih jedinica za preko 1.500 lica. Ukupno dolazimo do brojke od preko 3.000 građana i što je još važnije - njihovih porodica, koji su riješili stambeno pitanje u ovom mandatu po povoljnijim uslovima“ – rekao je ministar Nuhodžić.

Ministar unutrašnjih poslova je istakao važnost rješavanja stambenog pitanja rekavši da sigurnost koju time stiče svaka porodica pozitivno utiče i na moral i na entuzijazam službenika koji se bave teškim i odgovornim poslom.
   
„Samo stambeno obezbijeđen i zbrinut pripadnik organa bezbjednosti, može biti odgovoran, požrtvovan i posvećen svom poslu, a to doprinosi ukupnoj bezbjednosti i sigurnosti države“ – zaključio je ministar Nuhodžić.

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković iskazao je zadovoljstvo zbog vrijednog doprinosa koji je Glavni grad dao realizaciji ovog važnog projekta i za grad i za našu državu. „Ukupan doprinos kada je Glavni grad u pitanju je preko 900.000 eura i ona se odnosi na oslobađanje investitora plaćanja naknade za komunalno opremanje. U ovoj zgradi će stanove dobiti ljudi koji su tokom proteklih 20-ak turbulentnih godina u Crnoj Gori uvijek bili prvi na liniji odbrane državnih i nacionalnih interesa naše zemlje. Glavni grad je u proteklom periodu bio vrlo aktivan partner u ovakvim i sličnim projektima i da se naša kontibucija po tom osnovu mjeri desetinama miliona eura. Glavni grad je do sada za potrebe realizacije sličnih projekata oslobodio investitora obaveze plaćanja naknada za komunalno opremanje koje danas prevazilazi 10 miliona eura i besplatno ustupio sopstveno zemljište čija veličina je preko 70.000 m2. Dakle, sve to kad se sabere dolazimo do cifre od 25 miliona eura i vrlo smo ponosni na tu činjenicu, jer je zahvaljujući tome na stotine naših kolega iz sistema javne uprave riješilo stambeno pitanje“, zaključio je Vuković.

Ceremoniji su prisustvovali i direktor Uprave policije Veselin Veljović, direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Peruničić, direktor Policijske akademije Boban Šaranović i predsjednik Sindikata bezbjednosnih institucija Mladen Šuškavčević.



    
MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?