Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Nuhodžić na svečanosti Dana unutrašnjih poslova: Našim građanima smo čvrst oslonac i pouzdana snaga

Objavljeno: 03.10.2019. 17:12 Autor: MUP
Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije su mjesto gdje se njeguje i afirmiše duh slobodne i evropske Crne Gore, mjesto prožimanja njenog multivjerskog i multietničkog bića. To je princip koji ćemo i ubuduće slijediti. Mir, red, stabilnost – naše su svete riječi koje su nam stalno na umu, poručio je sinoć ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić povodom Dana unutrašnjih poslova.

MUPSaopštio je da je ponosan na rezultate postignute na planu suzbijanja kriminala, kao i na unaprijeđenu regionalnu i međunarodnu saradnju, čiji je proizvod zajedničko djelovanje svih onih snaga koje povezuju isti strateški ciljevi.

„Ohrabruje nas da građani sve više prepoznaju tu našu posvećenost, jer oni su u svakoj prilici i svakom momentu - naši partneri, a njihova bezbjednost nama je primarna obaveza. Stoga kadrovski jačamo u kontinuitetu, a u tehnološkoj ravni - približavamo se uzorima. Pri tome, naglašavam da nam je svaki kutak Crne Gore jednako važan, baš kao što nam je svaka djelatnost – prioritetna i od jednake važnosti. Ne dijelimo poslove na lagane i složene, niti odlažemo odluke. Na to nemamo pravo, jer mi čuvamo tekovine na kojima počiva Crna Gora. Našim građanima smo čvrst oslonac i pouzdana snaga. Mi smo čuvari demokratije i vladavine prava. To je i razlog što povećavamo nivo naše osposobljenosti, a naša riješenost da profesionalno i ljudski stanemo na put svima koji ugrožavaju temelje države – nikada nije dolazila u pitanje“ – rekao je ministar Nuhodžić na Svečanoj akademiji priređenoj povodom Dana unutrašnjih poslova na Cetinju.

Ministar je izrazio zahvalnost svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije na predanom radu i uloženom trudu, na planu očuvanja sigurnosti i unapređenja sistema bezbjednosti na svim nivoima. „Hvala kolegama koji su nesebično radili kako bi naš građanin bio spokojan i siguran, u vremenima različitih prijetnji i izazova, koji, istini za volju, nijesu specifičnost samo našeg društva. Na taj način, jedni drugima smo podstrek i motivacija“ – rekao je ministar unutrašnjih poslova. Posebno se zahvalio međunarodnim partnerima uz čiju konkretnu podršku ulažemo značajna sredstva kako bi naše službe bile modernije i kvalitetnije.

MUPIskazavši zahvalnost građanima koji su nam i u prethodnom periodu bili značajna podrška, ministar unutrašnjih poslova je poručio: „Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije će uspješno rješavati zadatke i biti jedan od temelja demokratske i napredne Crne Gore“.
Ministar Nuhodžić je naglasio da težimo ispoljiti još veću efikasnost i učiniti da ovaj dio sistema besprijekorno funkcioniše. „U vremenu koje je pred nama, odlučni smo da dosadašnje aktivnosti izdignemo na još veći nivo, a time želimo postati uzoran primjer dobre prakse koji svi prepoznaju“ – dodao je Nuhodžić.

Govoreći o unapređenju položaja zaposlenih u MUP-u i Upravi policije, ministar je rekao: „Ovaj časni poziv to zavređuje. Biti pripadnik naših službi i nositi s ponosom ovu uniformu jeste privilegija, ali je i obaveza svih nas da unapređujemo status naših zaposlenih, vjerujući da time činimo jednu plemenitu misiju u službi razvoja našeg društva“.

„Želim da svaki građanin zna da je policija tu za njega, da nema nedodirljivih i da su nam naša djeca i njihova budućnost najvažnija “, poručio je na svečanosti direktor Uprave policije Veselin Veljović.

Istakao je da je policija spremna da sa medijima i dalje jača saradnju u cilju pravovremenog i istinitog informisanja građana. „Očekujemo da nam mediji budu partneri u budućim projektima usmjerenim na prevenciju devijantnog ponašanja i delikata i edukaciju prvenstveno djece i mladih“, saopštio je Veljović.

Svečanosti su prisustvovali predsjednik Vlade Duško Marković, predsjednik Skupštine Ivan Brajović, potpredsjednik Vlade Zoran Pažin, predsjednik Ustavnog suda Dragoljub Drašković, predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, načelnik Generalštaba Dragutin Dakić, vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, poslanici u Skupštini i ministri u Vladi, potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, predstavnici diplomatskog kora i drugi.


     
MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?