Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Duško Marković čestitao Jevrejima Jom kipur: Multietnički i multivjerski sklad Crne Gore postao je naša međunarodna legitimacija

Objavljeno: 07.10.2019. 21:40 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Duško Marković čestitao je u ime Vlade i u lično ime Jevrejskoj zajednici u Crnoj Gori i jevrejskom narodu Dan pomirenja – Jom kipur poručivši da nas praznični dani podsjećaju da se iz vrtloga svakodnevice vratimo temeljnim vrijednostima čovječanstva - porodici i prijateljima. da zastanemo, preispitamo postupke i ohrabreni iskonskim porukama velikog praznika, u duhu praštanja i prijateljstva, nastavimo da svojim budućim činjenjem doprinosimo boljoj i prosperitetnijoj zajednici.

„Stoga je Jom kipur – dan pomirenja, prilika da se podsjetimo i na bogatu tradiciju multietničkog i multivjerskog sklada Crne Gore kome značajan doprinos daje Jevrejska zajednica. Upravo na temeljima tih univerzalnih vrijednosti, koje su postala i naša međunarodna legitimacija, nastavljamo da izgrađujemo Crnu Goru kao članicu NATO saveza i u bliskoj budućnosti članicu EU“ – navodi se u čestitki predsjednika Vlade Duška Markovića upućenoj predsjedniku Jevrejske zajednice Crne Gore Đorđu Raičeviću.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?