Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Duško Marković obišao gradilišta u Plavu: Vlada i lokalna koalicija uspješno sarađuju na više projekata i to se vidi

Objavljeno: 09.10.2019. 23:21 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković obišao je danas više gradilišta u opštini Plav gdje se iz kapitalnog budžeta izvode radovi vrijedni oko šest miliona eura, i tom prilikom izrazio zadovoljstvo tokom radova i saradnjom sa lokalnim rukovodstvom rekavši da lokalna vladajuća koalicija funkcioniše dobro i skladno što za rezultat ima odličnu saradnju sa Vladom i zajednički rad na planiranju i realizaciji brojnih projekata.

„Ovdje sam bio u martu, i imao sastanak sa predsjednikom Opštine i njegovim timom. Napravili smo tada analizu onoga što se dešava u Plavu koje ne prati samo njihova potreba za razvoj i investicijama nego i za sanacijom lokalnih javnih finansija. Tada smo obećali da će se stvari u Plavu promijeniti, da ćemo Plavu dati novi sadržaj i novi investicioni zamah i, naravno, raditi na stabilizaciji lokalnih javnih finansija kao snažnoj podršci jednom takvom Vladinom opredjeljenju. I kao što se sjećate, takođe sam rekao da ću redovno dolaziti u Plav i pratiti šta se u Plavu dešava. Zbog toga sam danas ovdje na kraju godine, kada ističe građevinska sezona“ – rekao je premijer Marković novinarima na kraju posjete.

Predsjednik Vlade je obišao radove na I fazi puta Plav – Vojno selo – Gusinje, vrijedne 850.000 eura kao i radove na rekonstrukciji Prnjavorske ulice, ukupne vrijednosti oko 670.000 eura i radove na gradnji novog gradskog trga vrijedne oko pola miliona eura.

„Izvođač je garantovao da će za dvadesetak dana tu prvu dionicu završiti, znate da smo već izabrali izvođača za II dionicu, u vrijednosti od preko 3,5 miliona eura. Dakle, sigurno idemo u završetak tog infrastrukturnog objekta važnog i za Plav i za Gusinje. Istovremeno smo zajedno obišli i radove na saobraćajnoj infrastrukturi u gradu – Ribarska ulica, Prnjavorska ulica, evo sada i na jednom impozantnom prostoru budućeg plavskog trga koji će biti novo, urbano lice Plava. Vjerujem da će ovaj trg okupljati sve progresivne mlade snage Plava, da će se na ovom trgu pokretati nove inicijative i za Plav i za građane Plava. Dakle, vidite da Vlada svojim opredjeljenjem za razvoj Sjevera nema posebne prioritete nego nam je u fokusu cio Sjever. Dakle, u svakoj smo opštini, svuda se radi. Vjerujem da je infrastruktura preduslov razvoja i novih radnih mjesta. Mislim da smo takvim opredjeljenjem to i potvrdili u ove dvije i po godine jer smo smanjili stopu nezaposlenosti za preko 8 odsto i naravno otvorili na hiljade novih radnih mjesta“ – rekao je premijer.

Predsjednik Vlade je rekao u razgovoru sa građanima i ponovio pred novinarima da lokalna vladajuća koalicija funkcioniše dobro i skladno, da Vlada i lokalna vlast u Plavu rade predano i zajedno, da se to vidi i da prvi put Vlada ima iz Plava i podršku i pritisak: „Impresioniran sam kako to radi lokalno rukovodstvo Opštine Plav od predsjednika do kompletnog njegovog tima. To i meni daje elan“ – rekao je premijer.

Predstavnici lokalnog rukovodstva Plava – predsjednik Opštine Mirsad Barjaktarević i predsjednik Skupštine opštine Šefket Jevrić iskazali su zahvalnost predsjedniku Vlade na podršci.

Premijer i lokalno rukovodstvo saglasili su se da dalji prioriteti treba da budu projekat puta ka Dečanima na Kosovu i zaštita i valorizacija Plavskog jezera.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?