Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar pravde Zoran Pažin odobrio izručenje Saše Sinđelića Republici Hrvatskoj

Ministar pravde Zoran Pažin donio je danas rješenje kojim se dozvoljava izručenje Saše Sinđelića Republici Hrvatskoj radi izvršenja zatvorske kazne za teška krivična djela počinjena u toj zemlji.

Odluku da Sinđelić bude izručen Republici Hrvatskoj ministar Pažin donio je u skladu sa nacionalnim zakonima, poštujući bilateralni ugovor o izručenju sa Republikom Hrvatskom i međunarodne standarde u oblasti ekstradicije, kao i uvažavajući pravosnažnu odluku nadležnog suda u Crnoj Gori o ispunjenosti uslova za izručenje ovog lica. Prethodno su, takođe, nadležni državni organi donijeli konačnu odluku o odbijanju Sinđelićevog zahtjeva za azil, budući da je žalbeni postupak u tom slučaju pravosnažno okončan.

Današnja odluka ministra pravde potvrda je odlučnosti Crne Gore da dosljedno i odgovorno ispunjava preuzete međunarodne obaveze, da bude pouzdan partner u međunarodnoj borbi protiv kriminala i da ne dozvoli da bilo koji počinilac teških krivičnih djela nađe utočište na njenoj teritoriji.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE ZA POLITIČKI SISTEM, UNUTRAŠNJU I VANJSKU POLITIKU
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?