Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Za nove projekte na Sjeveru Vlada ulaže 910 hiljada eura

Za nove projekte na Sjeveru Vlada ulaže 910 hiljada eura
Datum objave 19.10.2019 11:10 | Autor SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Vlada Crne Gore izdvojiće oko 910 hiljada eura za realizaciju četiri nova projekta u Bijelom Polju, Pljevljima i Mojkovcu, na osnovu ugovora koje je Uprava javnih radova potpisala juče sa najpovoljnijim ponuđačima.

U okviru nastavka realizacije projekta valorizacije Đalovića pećine, ugovoreni su dodatni radovi na putu Bistrica – manastir Podvrh, u vrijednosti od oko 380 hiljada eura. Podgoričko preduzeće „Crnagoraput“ obavezalo se da radove završi u roku od 45 dana od uvođenja u posao. 

U izgradnju oko 5,2 kilometra pristupnog puta prema lokaciji na kojoj će biti početna stanica žičare za Đalovića pećinu do sada je uloženo oko 4,2 miliona eura. Gradilište je nedavno posjetio i predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, koji je tom prilikom izjavio da je veoma zamdovoljan, kako dinamikom, tako i kvalitetom radova, i da očekuje da ova saobraćajnica bude jedna od modernijih u Crnoj Gori.

Nikšićko preduzeće „Ening“ izabrano je za rekonstrukciju postrojenja za prečišćavanje pitke vode Pliješ u Pljevljima, za što će iz kapitalnog budžeta biti investirano blizu 280 hiljada eura. Rok za izvođenje radova je tri mjeseca od uvođenja „Eninga“ u posao.

Nanjpovoljniji ponuđač za izgradnju nedostajuće fekalne kanalizacije u Mojkovcu i adaptaciju objekta za potrebe Skijališta Crne Gore bio je bjelopoljsko konzorcijum „Konstruktor grupa“. 

Ugovorom sa Upravom javnih radova predviđena je izgradnja kanalizacije u vrijednosti od 118 hiljada eura u roku od 75 dana od uvođenja u posao.

Objekat za potrebe Skijališta Crne Gore biće adaptiran u roku od tri mjeseca od uvođenja u posao, a ugovorena vrijednost radova je 135 hiljada eura.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE