Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje za javnost sa konstitutivne sjednice Tenderske komisije za postupak koncesije za pravo korišćenja aerodroma Podgorica i Tivat

Objavljeno: 22.10.2019. 00:58 Autor: MSP

Danas je u Podgorici održana konstitutivna sjednice Tenderske komisije za postupak koncesije za pravo korišćenja aerodroma Podgorica i Tivat.  Podsjecamo  da je 11. oktobra objavljen tekst javnog poziva za sve potencijalne ponuđače da učestvuju u pretkvalifikacionom postupku za dodjelu koncesije za pravo korišćenja aerodroma Podgorica i Tivat.

S obzirom na čvrstu opredijeljenost Vlade Crne Gore da se postupak za dodjelu  koncesije, uključujući i fazu pretkvalifikacije, odvija na potpuno transparentan način, Tenderska komisija će o svakoj sjednici, pa i o konstitutivnoj, pravovremeno obavještavati javnost, kako bi ne samo potencijalni ponuđači, nego prvenstveno građani Crne Gore, bili u potpunosti upoznati sa tokom ovog za sve nas izuzetno značajnog procesa.

Na današnjoj sjednici Tenderske komisije, kojom je predsjedavao mr Milutin Simović, potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem, a u prisustvu zamjenika predsjednika Tenderske komisije Osmana Nurkovića, ministra saobraćaja i pomorstva i uz prisustvo ostalih članova Tenderske komisije, pripremljen je Poslovnik o radu Tenderske komisije, kojim se bliže uređuju organizacija, način rada i odlučivanja Tenderske komisije.

Takođe, sagledan je dosadašnji tok pretkvalifikacione faze postupka, kao i pitanja koja su od značaja za dalji tok postupka za dodjelu koncesije. U tom kontekstu, ocijenjeno je svrsishodnim da 31. oktobra u Podgorici bude održana Predtenderska konferencija namijenjena potencijalnim ponuđačima. Konferencija će imati za cilj da obezbijedi da svi potencijalni ponuđači, vodeći upravo računa i o pravilima koja se odnose na zaštitu konkurencije, rapolažu u toku čitavog procesa istim i sveobuhvatnim informacijama, na osnovu kojih će moći da pripremaju ponude. Renomirani Savjetnik Vlade i Tenderske komisije u ovom procesu IFC će tom prilikom prezentovati potencijalnim ponuđačima predmet i cilj koncesije, tehničke specifikacije aerodroma, parametre i strukturu koncesije, kapitalna ulaganja, kao i naredne korake u samoj tenderskoj proceduri.  

Kako je već istaknuto, a kao konfirmacija potpune otvorenosti Vlade u ovom procesu, Tenderska komisija za postupak koncesije za pravo korišćenja aerodroma Podgorica i Tivat će se takođe obratiti javnosti nakon Predtenderske konferencije i na taj način osigurati kontinuiranu transparentnost postupka.

MINISTARSTVO SAOBRAĆAJA I POMORSTVA


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?