Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković primio delegaciju Sindikata uprave i pravosuđa: Vlada i Sindikat nastavljaju dijalog o svim pitanjima važnim za položaj zaposlenih u državnoj upravi

Objavljeno: 22.10.2019. 14:30 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je delegaciju Sindikata uprave i pravosuđa na čelu sa predsjednikom Nenadom Rakočevićem.

Delegacija Sindikata ukazala je na nezadovoljavajući materijalni položaj zaposlenih u upravi i pravosuđu, i istakla zahtjev da zarade budu povećane zaposlenima u toj grani javne administracije.

Predsjednik Marković ukazao je na činjenicu da su plate zaposlenih u javnoj upravi povećane donošenjem Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, te da je razlog najavljenog povećanja zarada u zdravstvu i prosvjeti činjenica da u tim sektorima nakon usvajanja ovog Zakona 2016. godine, nije bilo povećanja.

Izrazivši puno razumijevanje za stavove Sindikata uprave i pravosuđa, predsjednik Vlade je iznio i niz finansijskih ograničenja koja u ovom trenutku isključuju mogućnost povećanja zarada u upravi i pravosuđu. Izuzetak bi mogli biti službenici sa posebnim ovlašćenjima i odgovornostima u sektoru bezbjednosti i pravde, za koje se već traži način i model za veću zaradu za konkretne poslove i ostvareni rezultat – kazao je Premijer. U okviru teme koja se dotiče ukupnog materijalnog statusa zaposlenih, premijer Duško Marković podržao je osnivanje stambenog fonda za zaposlene u državnoj upravi. Vlada će podstaći svaki model koji će voditi ka pravednijem i dostupnijem stambenom programu za zaposlene – zaključio je premijer Marković.

Tokom otvorenog razgovora bilo je riječi o položaju i složenim uslovima rada zaposlenih u zatvorskom sistemu, i dogovoreni naredni koraci na stvaranju normativnih pretpostavki kako bi bila unaprijeđena funkcionalnost Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

Zaključeno je da postoji obostrana suglasnost da za nastavak intenzivnog dijaloga, uz iskazano uvažavanje potreba zaposlenih u upravi i pravosuđu.

Sastanku su prisustvovali i sekretarka Sindikata uprave i pravosuđa Refadija Abdić, predsjednik Sindikata UIKS-a Predrag Spasojević i predsjednik Skupštine Sindikata UIKS-a Pavić Radović.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?