Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković položio na Žabljaku kamen temeljac hotela „Durmitor“: Obećali smo da ćemo razvijati cijelu CG, neće nas kao elitnu destinaciju predstavljati samo Primorje i Centralni region

Objavljeno: 23.10.2019. 21:01 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, vlasnik kompanije Durmitor Hotel and Villas, Petros Statis i predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević položili su danas na Žabljaku kamen temeljac hotela „Durmitor“ koji se gradi u okviru projekta vrijednog 20 miliona eura.

Premijer je tom prilikom ocijenio da će turistički kompleks kada bude završen biti jedan od najljepših u regionu.

„Obećali smo da ćemo razvijati cijelu Crnu Goru i da nas neće kao elitnu turističku destinaciju predstavljati samo sadržaji na Primorju i u Centralnom regionu. Zahvaljujući hotelu „Durmitor“, Žabljak će predstavljati planetarno Crnu Goru kao jednu od najboljih turističkih i investicionih destinacija” – kazao je na otvaranju predsjednik Vlade.

Premijer je iskazao zahvalnost i poštovanje vlasniku hotela rekavši da je razumio Vladine planove da razvija Sjeverni region na kvalitetan način i sa najvećim standardima i odlučio da investira na Žabljaku.

„Uradio je projekat kojeg smo sada vidjeli, kojim se možemo ponositi, projekat i čitav kompleks kojem ćemo se diviti i uživati za naredne dvije i po godine. Gospodine Petros hvala Vam, ne samo na Vašem novcu i Vašoj spremnosti da investirate u ovako prestižan objekat, nego i na Vašoj spremnosti da doprinosite Žabljaku i građanima Žabljaka, i naravno da ovakvim projektima ponosnim činite i cijelu Crnu Goru“ – kazao je premijer Duško Marković.

Predsjednik Vlade je podsjetio da su se u prošlosti na Žabljaku teško razumijevale kvalitetne i nove inicijative, i dodao da ga raduje da ovog puta nije bilo rezervi na čemu čestita rukovodstvu Žabljaka na čelu sa predsjednikom Opštine.

„Vjerujem da će Žabljak ne samo biti kvalitetno mjesto na ponos Crnoj Gori, nego će nas Žabljak planetarno predstavljati kao jednu od najboljih investicionih i turističkih destinacija. Zbog toga predsjedniče čestitam i Vama i građanima Žabljaka. Ovaj hotel neće biti samo turistička ponuda. Ovaj hotel će stvoriti nove velike mogućnosti, ne samo za one koji se bave privredom, nego i za pojedince koji će moći na bazi ovog potencijala i resursa da pronalaze prilike za sebe. Ovdje će biti i kvalitetnije obrazovanje. Ovdje će biti i kvalitetnije usluge. Ovdje će biti i kvalitetnija infrastruktura. Ovdje će biti sve drugačije kada ovaj hotel bude otvoren. Kada on bude otvoren, on će podstaći da možda riješimo i pitanja već ranije starih hotela koji su zatvoreni, ali naravno i novih, sa sličnom ponudom. Čestitam Vam, ovo je veliki dan za razvoj Crne Gore, za turizam i turističku ponudu, ali ovo je velika i neponovljiva prilika za građane Žabljaka i vjerujem da ćete je umjeti iskoristiti“ – kazao je predsjednik Vlade.

Predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević je ocijenio današnji dan velikim za Žabljak rekavši da su ovom našem planinskom centru nedostajali upravo veliki hoteli i da će novi hotel „Durmitor“ biti zvijezda ne samo Sjevera Crne Gore već i regiona te da će promijeniti lice Žabljaka.

Projekat podrazumijeva gradnju hotela vanjskog izgleda nalik nekadašnjem objektu, ali sa pet zvjezdica, opremljenog svim pratećim sadržajima poput Spa & Wellness centra, sale za konferencije i dr. kao i 12 vila uklopljenih u ambijent.

Vrijednost projekta je 20 miliona eura. Planirano je da u hotelu bude od 80 do 120 zaposlenih pri čemu će, kako je saopštio vlasnik, prioritet pri zapošljavanju imati građani Žabljaka.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?