Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Premijer Marković sa zamjenikom generalnog sekretara OECD-a: Crna Gora ojačala kredibilitet na međunarodnom finansijskom tržištu

Premijer Marković sa zamjenikom generalnog sekretara OECD-a: Crna Gora ojačala kredibilitet na međunarodnom finansijskom tržištu
Datum objave 24.10.2019 13:39 | Autor Kabinet predsjednika Vlade

Ispis Štampaj stranicu


Crna Gora je uspješno odgovorila izazovu stabilizacije javnih finansija i ojačala svoj kredibilitet na međunarodnom finansijskom tržištu, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na sastanku sa zamjenikom generalnog sekretara Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) Ulrikom Vestergard Knudsenom, održanom na marginama ekonomske konferencije Privredne komore u Budvi. 

Premijer Marković je kazao da je Vlada snažno posvećena ekonomskom rastu i razvoju, smanjenju nezaposlenosti, valorizaciji resursa u energetici, turizmu, poljoprivredi kao i sprovođenju strukturnih reformi i jačanju vladavine prava.

“Sve to, uz naše članstvo u NATO-u, rezultiralo je povećanim interesovanjem stranih investitora. U prvih devet mjeseci ove godine, priliv stranih direktnih investicija je bio 46 odsto veći nego u istom periodu prošle godine”, rekao je premijer Marković i istakao da je Crna Gora postala prestižna, ne samo turistička, već i investiciona destinacija.

Zamjenik generalnog sekretara OECD-a Knudsen je pohvalio lidersku poziciju Crne Gore u regionu i čestitao na ostvarenom rezultatu, posebno ističući poboljšanje politika koje se odnose na srednja i mala preduzeća.

Istakao je spremnost njegove organizacije da dalje pomaže Crnoj Gori, te da posebno mogu ekspertski doprinijeti u oblastima energetike, rada, obrazovanja.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE