Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Premijer Marković primio turskog ministra unutrašnjih poslova Sojlua: Odlični odnosi su osnov za jačanje ekonomske saradnje i nove investicije

Premijer Marković primio turskog ministra unutrašnjih poslova Sojlua: Odlični odnosi su osnov za jačanje ekonomske saradnje i nove investicije
Datum objave 25.10.2019 14:30 | Autor SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Predsjednik Vlade Duško Marković primio je danas ministra unutrašnjih poslova Turske Sulejmana Sojlua koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Premijer je istakao odlične bilateralne odnose između dvije zemlje, uključujući i politički dijalog na visokom nivou, koji je osnov za uspješnu saradnju u svim oblastima.

„Crna Gora se odgovorno odnosi prema turskim firmama koje ovdje posluju, cijeneći njihova ulaganja, i na taj način sa svoje strane šaljemo poruku i drugim zemljama da je Crna Gora sigurna investiciona destinacija sa visokim nivoom poslovne sigurnosti“ – kazao je na sastanku predsjednik Vlade.

Premijer je ukazao da postoji prostor za dalje jačanje ekonomske saradnje i za nove investicije, naročito na u Sjevernom regionu Crne Gore i to u oblastima poljoprivrede, stočarstva, i turizma.

Sagovornici su se saglasili da su odnosi dvije zemlje dobili novi kvalitet ulaskom Crne Gore u NATO. Ministar Sojlu je posebno pozdravio napredak Crne Gore u evropskoj integraciji, naglasivši da Turska snažno podržava politiku proširenja i da je mjesto Crne Gore u Evropskoj uniji.

U toku razgovora razmijenjena su mišljenja i o bezbjednosnim pitanjima na evropskom i širem nivou.

Sastanku je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE