Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković na Premijerskom satu DF-u: Vlada ne daje političke ocjene nego se bavi drugim pitanjima koja su važnija za građane

Objavljeno: 30.10.2019. 18:38 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Duško Marković poručio je danas iz Parlamenta da je etiketiranje Vlade kao pristrasne u bilo kojem sudskom slučaju neutemeljeno i nedopustivo, te da njegova Vlada neće davati političke ocjene u vezi sa rješenjima koja se donose u Skupštini jer se bavi drugim, za građane važnijim pitanjima.

Odgovarajući na pitanje poslanika Andrije Mandića, postavljeno u ime Poslaničkog kluba Demokratskog fronta, koji je djelovanje Tužilaštva prema njegovim stranačkim kolegama povezao sa Vladom, Premijer je rekao da je pravo poslanika da misli da je predmet „razuzdane tužilačke diktature“, ali da to može biti samo lični stav i subjektivni osjećaj.

„Ali istovremeno Vašu opasku da tu navodnu diktaturu snažno podržava Vlada, odbacujem kao neistinu. Vaš lični osjećaj je jedno, ali etiketiranje Vlade kao pristrasne u konkretnom ili bilo kom drugom slučaju je neobjektivno, neutemeljeno, pa čak i nedopustivo“ – rekao je predsjednik Vlade.

Predsjednik Vlade je rekao da je Tužilaštvo prema Ustavu jedinstven i samostalan organ te da Tužilački savjet bira Skupština.

„Stoga odgovor na mnoga od Vaših pitanja nemojte tražiti na adresi predsjednika Vlade. Jer Vladi nije ničim dato da bude arbitar između drugih grana vlasti. … I da bude jasno, Vlada koju vodim nema luksuz da rješava međusobne nesporazume i lična nezadovoljstva. Niti da daje političke ocjene u odnosu na rješenja koja se donose u Parlamentu- u kojima sami i učestvujete. Vlada se u ovom trenutku bavi drugim pitanjima koja su važnija za građane: Kako da povećamo plate u prosvjeti i zdravstvu, kako da obezbijedimo nastavak ekonomskog rasta da bi se posljedično povećavala zaposlenost i kvalitet života građana. I da ne nabrajam dalje. Na Vaš indiferentni i ignorantski odnos prema ovim temama ja vam nudim dijalog baš o njima, jer su jednako važne za svakog građanina – i onog koji podržava Vašu, i onog koji podržava našu politiku“ – rekao je predsjednik Vlade Duško Marković odgovarajući na pitanje Poslaničkog kluba Demokratskog fronta.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE



Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?