Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Pažin insistirao u Beogradu da Svetozar Marović bude izručen Crnoj Gori

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin insistirao je danas tokom bilateralnog sastanka sa ministarkom pravde Republike Srbije Nelom Kuburović u Beogradu da Svetozar Marović bude izručen Crnoj Gori radi odsluženja zatvorske kazne na koju je pravosnažno osuđen.

Iako dva ministarstva u mnogim oblastima imaju blisku i kvalitetnu saradnju, izručenje lica koja su okrivljena ili osuđena za teška krivična djela, posebno u oblasti borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, treba da bude samo dodatna potvrda čvrstih partnerskih odnosa, saopstio je potpredsjednik. “Ne smijemo dozvoliti da bilo koji pojedinačni slučaj dovede u pitanje druge pozitivne rezultate u ovoj oblasti”, istakao je Pažin.

Potpredsjednik je podsjetio ministarku Kuburović na molbu Crne Gore za izručenje ovog pravosnažno osuđenog lica, upućenu nadležnim organima Republike Srbije u aprilu 2019. godine, u pogledu koje Crna Gora do sada nije dobila nikakvu povratnu informaciju.

On je, takođe, ukazao da su, i prije podnošenja molbe za izručenje, samim raspisivanjem međunarodne Interpolove potjernice za Svetozarom Marovićem već dvije i po godine ispunjeni svi pravni preduslovi da on bude lišen slobode u Republici Srbiji u cilju njegovog izručenja Crnoj Gori.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE ZA POLITIČKI SISTEM, UNUTRAŠNJU I VANJSKU POLITIKU
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?