Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarka Sekulić u Ohridu: CG će dobro promisliti o inicijativi tri države ZB, lider smo i u EU integracijama i u regionalnoj saradnji

Objavljeno: 10.11.2019. 18:27 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Crna Gora je danas u Ohridu imala prvi put priliku da bude detaljno upoznata sa inicijativom liderâ Sjeverne Makedonije, Srbije i Albanije o boljoj povezanosti regiona i o toj inicijativi će naša Vlada i naša država dobro promisliti sa aspekta benefita za svoje građane i privredu i naravno sa aspekta bolje evropske integracije u EU – rekla je nakon sastanka ministarka ekonomije Dragica Sekulić koja je predstavljala Crnu Goru na skupu.

Ministarka Sekulić je rekla nakon sastanka da je jedini cilj Crne Gore u ovom smislu integracija u EU te da kao takva nema alternativu.

„Crna Gora je lider u evropskim integracijama, zemlja koja nema nijedan otvoreni slučaj sa bilo kojom državom regiona i koja je u okviru berlinske inicijative ispunila najveći broj preporuka. Time smo pokazali da suštinski vjerujemo u regionalnu povezanost, u ekonomsku povezanost naših zemalja“ – zaključila je ministarka Sekulić.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?