Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade otvorio sa ambasadorkom SAD i direktorom KCCG renovirano Odjeljenje intenzivne njege Instituta za bolesti djece: Nikada više nijesmo ulagali u zdravstvo

Objavljeno: 15.11.2019. 18:52 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Duško Marković poručio je da je Vlada sinoć utvrđenim budžetom za 2020. godinu izdvojila za zdravstvo 281 milion eura što je najveće izdvajanje za ovu oblast u istoriji Crne Gore.

„Vlada snažno podržava jačanje našeg zdravstvenog sistema u svakom smislu. Upravo juče na sjednici Vlade utvrdili smo novi budžet kojim je 281 milion eura opredijeljen za zdravstvo. To je najveći budžet zdravstva ikada u Crnoj Gori. Veći je za 50 miliona nego u prethodnoj godini, a ukupno je za 85 miliona uvećan za posljednje tri godine, od početka mandata ove Vlade. To je potvrda da ćemo zajedno – Ministarstvo zdravlja, Vlada i Klinički centar kao nosilac crnogorskog zdravstvenog potencijala i u narednom periodu uraditi sve da našim građanima obezbijedimo najkvalitetniju zdravstvenu uslugu. Danas se posebno radujem što smo taj nivo, evropski nivo zdravstvene usluge, u novom Odjeljenju obezbijedili za našu najmlađu populaciju“ – rekao je predsjednik Vlade nakon što je zajedno sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Ranke i direktorom Kliničkog centra Crne Gore dr Jevtom Erakovićem svečano otvorio renovirano Odjeljenje intenzivne njege Instituta za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).

Premijer je rekao da se rado odazvao pozivu direktora KCCG jer Klinički centar, kao najznačajnija zdravstvena ustanova u Crnoj Gori daje primjer i sprovodi konkretne korake kako bi zdravstveni sistem bio na onom nivou koji je potreban našoj državi i našim građanima.

Više od 600.000 eura za renoviranje Odjeljenja intenzivne njege obezbijedili su Vlada, Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori i Ministarstvo sporta i mladih.

Direktor KCCG je rekao da uz podršku Vlade i Ministarstva nauke uskoro predstoji instaliranje savremenog skenera za tretman djece, a na oftalmologiji i jednog od najsavremenijih aparata za otkrivanje problema vida novorođenčadi te nakon toga slijedi rekonstrukcija operacionog bloka.

Ambasadorka Rajzing Ranke je rekla prilikom otvaranja renoviranog Odjeljenja intenzivne njege da to predstavlja simbol onoga šta Sjedinjene Države i Crna Gora mogu da urade zajedno dok nastavljaju da osnažuju veze između dva naroda.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?