Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Duško Marković razgovarao sa direktorom Acibadema: Vodeći turski zdravstveni sistem zainteresovan za snažnije prisustvo u CG

Objavljeno: 26.11.2019. 20:44 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je delegaciju turskog privatnog zdravstvenog sistema Acibadem na čelu sa generalnim direktorom kompanije Tahsinom Gunejom.

Konstatovano je da Crna Gora i Turska njeguju dobre sveobuhvatne političke i ekonomske odnose, te da crnogorski zdravstveni sistem ima razvijenu i kvalitetnu saradnju sa Acibademom. Od takve saradnje, konstatovano je, najveću korist imaju građani naše zemlje koji kao pacijenti dobijaju o trošku našeg Fonda zdravstva medicinsku uslugu najvišeg kvaliteta.

Premijer je izrazio zadovoljstvo interesovanjem kompanije koja ima 29 zdravstvenih centara u 18 država da poslovanje proširi i u Crnoj Gori.

„Jedan od političkih prioriteta ove Vlade je unapređenje zdravstvenog sistema u cjelini. Ta politika je u temelju sveukupnog napretka. Uradili smo dosta na tom planu, ali ja hoću i želim više“ – kazao je predsjednik Vlade i dodao da je u tom smislu Vlada otvorena za novi, intenzivniji stepen saradnje sa Acibademom posebno nakon stupanja na snagu zakona o javno-privatnom partnerstvu.

Generalni direktor Acibadema konstatovao je iskazao zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa crnogorskim zdravstvenim sistemom i rekao da je glavna pretpostavka njihove odluke da prošire poslovanje u našoj zemlji „stabilnost koja je u Crnoj Gori izvjesna u dugoročnom periodu“.

Predsjednik Vlade Crne Gore i generalni direktor Acibadema razmotrili su više konkretnih mogućnosti saradnje, među ostalima, gradnju nove opšte bolnice ili pak upravljanje nekom našom opštom bolnicom i otvaranje specijalizovane onkološke klinike. Na sastanku je konstatovano da postoji prostor i za usavršavanje crnogorskih ljekara u zdravstvenom sistemu Acibadema i mogućnost da naši ljekari prate pacijente koji liječenje nastavljanu u ovom zdravstvenom sistemu.

Sastanku je prisustvovala ambasadorka Turske Republike u Crnoj Gori Songul Ozan.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?