Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković pustio digitalni signal RTCG: Ovo je važan dan ne samo za Radio i Televiziju nego i za državu Crnu Goru

Objavljeno: 27.11.2019. 20:47 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković pustio je danas svečano u rad signal kojim je počelo digitalno emitivanje programa Radija i Televizije Crne Gore rekavši da je od danas omogućeno građanima naše zemlje da imaju najviši mogući standard u prijemu slike i zvuka i da ovaj čin nema značaj samo u razvoju RTCG već ima i istorijski značaj i za državu Crnu Goru.

„Želim u svoje ime i u ime crnogorske Vlade da izrazim veliko zadovoljstvo ovim današnjim činom, civilizacijskim i tehnološkim kada svi zajedno svjedočimo uvođenju Radija i Televizije Crne Gore u eru savremenog digitalnog televizijskog i radijskog programa odnosno sadržaja. Želim da prije svega na ovom fantastičnom razvojnom rezultatu čestitam razvojnom timu i tehničkom timu Radija i Televizije Crne Gore, direktoru [Božidaru] Šundiću, njegovom menadžmentu i, naravno, svim zaposlenima. Ovo jeste poseban datum u razvoju Radija i Televizije Crne Gore koji ima istorijski značaj ne samo za RTCG nego i za državu Crnu Goru“ – rekao je predsjednik Vlade na svečanosti.

Premijer je dodao da RTCG ima državne atribute i svetu misiju ne samo da objektivno i realno izvještava naše građane nego da svaku informaciju i događaj stavi u realni kontekst, kontekst ozbiljnog i odgovornog poimanja onoga što se dešava u Crnoj Gori u svakom smislu – političkom, ekonomskom i, naravno, razvojnom.

„Zbog toga želim da ovu priliku iskoristim da iskažem poštovanje za napore koje ste učinili da javni servis služi ovaj misiji, da obezbijedi infrastrukturni i kadrovski potencijal da ostvari ovako razvojno dostignuće“ – rekao je predsjednik Vlade Duško Marković na svečanosti obilježavanja 75 godina Radija Crne Gore i 55 godina Televizije Crne Gore na kojoj je svečano pustio digitalni emisioni signal.
   
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?