Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Duško Marković u ponedjeljak u Madridu na sastanku šefova država i Vlada Konferencije UN o klimatskim promjenama

Objavljeno: 01.12.2019. 17:57 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković učestvovaće u ponedjeljak u Madridu na sastanku šefova država ili vlada koji se održava u sklopu XXV Konferencije (COP25) Okvirne konvencije Ujedinjenih nacija o promjeni klime (UNFCCC).

Premijer Marković će se obratiti učesnicima Konferencije, koju otvaraju generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutijereš i predsjednik Vlade Kraljevine Španije Pedro Sančez.

Na konferenciji učestvije 36 predsjednika država ili Vlada kao i najviši zvaničnici Evropske unije – predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel, predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lejen i potpredsjednik Evropske komisije i visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borel.

Konferencija u Madridu biće prilika za dalju afirmaciju politika Crne Gore u oblasti životne sredine i klimatskih promjena posebno imajući u vidu da je naša zemlja prije godinu otvorila Pregovaračko poglavlje 27, kao i za bilateralne susrete predsjednika Vlade Duška Markovića.

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore obezbijediće medijima fotografije i video snimke svih događaja.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?