Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade Duško Marković razgovarao sa premijerom Estonije Jirijem Ratasom

Objavljeno: 03.12.2019. 00:06 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković sastao se na marginama konferencije o klimatskim promjenama COP25, koja se održava u Madridu, sa estonskim kolegom Jirijem Ratasom.

Premijeri su razgovarali o mogućnostima daljeg jačanja bilateralne saradnje i saradnje unutar NATO-a, naročito kad je u pitanju sajber bezbjednost, suprotstavljanje hibridnim prijetnjama, ali i unapređenje IT infrastrukture i razvoj digitalne ekonomije u kojima Estonija ima komparativne prednosti.

Razmijenjena su i mišljenja o integraciji Crne Gore i Zapadnog Balkana u Evropsku uniju, čemu će Estonija davati snažan podsticaj nastavljajući čvrstu podršku evropskoj integraciji Crne Gore i ostalih zemalja regiona.

Premijeri su dogovorili skoru posjetu predsjednika Vlade Estonije u cilju konkretizacije ekonomske, bezbjednosne i saradnje u razvoju digitalne agende.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE



VIDEO (kadrovi): https://www.flickr.com/

VIDEO (izjava za javnost): https://youtu.be/ibHHMlwahj0
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?