Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković pred početak sastanka lidera NATO-a: Očekujem važne odluke, biće riječi i o Balkanu, S. Makedonija je tu

Objavljeno: 04.12.2019. 15:40 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković saopštio je pred početak Samita NATO-a, koji se održava u Londonu, da je sastanak lidera zemalja saveznica dobra prilika za Crnu Goru da potvrdi svoju pripadnost Alijansi koja je od krucijalnog značaja za našu bezbjednost, ali i za bezbjednost regiona u cjelini.

„Danas na Samitu očekujem važne odluke koje će unaprijediti politike samog NATO-a i naravno ojačati njegovu sposobnost da doprinosi globalnom miru i stabilnosti. Sedamdeset godina je Alijanse, vjerujem da će i ovaj datum osnažiti sposobnost Alijanse kao političkog i bezbjednosnog globalnog aktera u budućnosti“ – rekao je predsjednik Marković prilikom dolaska na Samit.

Na pitanje novinara da li će Balkan biti tema o kojoj će biri riječi na sastanku lidera premijer Crne Gore je odgovorio potvrdno.

„Danas će NATO sasvim sigurno potvrditi svoju opredijeljenost Zapadnom Balkanu i politici proširenja kada je u pitanju Zapadni Balkan. Danas je Sjeverna Makedonija prisutna na Samitu“ – rekao je naš premijer.

Na sastanku učestvuje, pored predsjednika država ili vlada članica NATO-a i generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg i predsjednik Vlade Sjeverne Makedonije Zoran Zaev.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?