Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Janović: Bićemo podrška mladima u riziku

Objavljeno: 10.12.2019. 18:28 Autor: Ministarstvo sporta i mladih
Ministar sporta i mladih, Nikola Janović, otvorio je regionalnu konferenciju posvećenu socijalnom osnaživanju mladih u riziku. „Kako je pitanje mladih od multiresorskog značaja, Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih u kontinuitetu sprovode brojne aktivnosti u cilju poboljšanja njihovog položaja, a posebno ranjivih grupa. Naša je misija da sačuvamo mlade od mogućih rizika i da im budemo oslonac kako bi imali što kvalitetnije živote i sjutra aktivno radili na kreiranju boljeg društva za generacije koje dolaze“ - istakao je Janović.

Janović je naglasio da je važno na vrijeme prepoznati potrebe različitih kategorija mladih u riziku, te kreirati politike koje će im pomoći da ostvare svoje potrebe. “Mladi moraju da jačaju svoje vještine i kompetencije kako bi postali nosioci pozitivnih društvenih promjena. Ministarstvo je nastavilo intenzivan rad na stvaranju novih prilika za mlade, prepoznajući značaj angažovanja institucija kako na centralnom, tako i na lokalnom nivou. Strategijom za mlade 2017-2021. prepoznali smo potrebe posebno ranjivih kategorija mladih, a u narednom periodu ćemo nastaviti sa naporima da sve mjere budu adekvatno sprovedene, kao što je bio slučaj i u prethodnom periodu”. 

Ministar je istakao i značaj 10. decembra - Dana ljudskih prava, koji simbolizuje i zaštitu od diskriminacije i nasilja kojima pojedine grupe mladih mogu biti izloženi. Janović se na kraju zahvalio organizatoru konferencije, NVO Juventas i najavio nastavak saradnje i partnerskog odnosa u cilju poboljšanja položaja mladih u riziku.


MINISTARSTVO SPORTA I MLADIH
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?