Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Nuhodžić: Ulaganja u Policiju su investicija u veću bezbjednost građana i države

Objavljeno: 11.12.2019. 19:09 Autor: MUP
Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije dr Veselin Veljović položili su danas kamen temeljac objekta za pripadnike Sektora specijalne policije, za koji je Vlada iz Kapitalnog budžeta opredijelila oko 7 miliona eura.

Biro za odnose s javnošću„Sektor specijalne policije je u prethodnom periodu, izvršavajući izuzetno složene zadatke, pokazao punu profesionalnost kada je u pitanju borba protiv organizovanog kriminala, te izgradio imidž elitne jedinice spremne da odgovori na sve bezbjednosne izazove“, saopštio je ministar Nuhodžić. Naveo je da izgradnja ovog reprezentativnog kompleksa potvrđuje odlučnost Vlade Crne Gore da u kontinuitetu ulaže sredstva za poboljšanje uslova rada Policije, za njeno materijalno-tehničko osavremenjivanje, kao i za poboljšanje materijalnog položaja pripadnika Uprave policije. „Na ovaj način, želimo da iskažemo poštovanje za ono što Policija radi na odgovoran i kvalitetan način, a i da stvaramo nove uslove za još efikasniji i bolji rad Policije. Ulaganja u Policiju predstavljaju investiciju u veću bezbjednost države i građana“, kazao je ministar unutrašnjih poslova.

Biro za odnose s javnošćuDirektor Uprave policije dr Veselin Veljović je istakao da će Sektor specijalne policije i operativne strukture policije koje će koristiti sadržajne kapacitete ovog važnog kapitalnog projekta, imati privilegiju da dio radnih zadataka obavljaju u najsavremenijim radnim uslovima i prostoru, ali i odgovornost, da nastave proces održavanja ali i unapređenja visokog nivoa obučenosti i stručnog usavršavanja svojih pripadnika i najviši nivo taktičke osposobljenost za izvršavanje namjenskih zadataka. „Kompleksna specijalistička obuka, zajednički treninzi i usavršavanje vještina sa policijskim jedinicama u regionu i šire, daju nam za pravo da konstatujemo da je specijalna policija osposobljena za rješavanje najsloženijih bezbjednosnih izazova i po taktičkom postupanju rame uz rame sa najelitnijim specijalnim jedinicama svijeta. Planirani sadržajni kapaciteti su realna prilika i mogućnost Uprave policije da bude pokretač regionalnih inicijativa jer saradnja policijskih jedinica zemalja regiona je ključ uspjeha borbe protiv svih oblika bezbjednosnih prijetnji, naročito organizovanog i prekograničnog kriminala“, kazao je direktor Veljović.

Polaganju kamena temeljca objekta za pripadnike Sektora specijalne policije prisustvovao je i direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić. Ugovor o realizaciji ovog projekta potpisali su Uprava javnih radova i podgorička kompanija "Čelebić". Projektom je predviđeno rušenje postojećih starih objekata koji se nalaze u podgoričkom naselju Zlatica i izgradnja novog kompleksa za potrebe pripadnika Sektora specijalne policije, koji će u njemu imati sve neophodne uslove za boravak i rad. Između ostalog, planirani su administrativni centar, smještajni i sportski objekti, garaža i drugi sadržaji.





MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?