Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

U Ulcinju srušen nelegalni objekat nakon što je uhapšen izvođač radova koji je nastavio bespravnu gradnju uprkos rješenju o zabrani

Objavljeno: 12.12.2019. 21:09 Autor: MINISTARSTVO ODRŽIVOG RAZVOJA I TURIZMA
Nelegalni objekat srušen je danas u maslinjaku Bašbuljuk u Ulcinju, dva dana nakon izdatog odgovarajućeg rješenja i hapšenja izvođača radova koji je ignorisao odluke nadležnih organa i nastavio dalju gradnju nelegalnog objekta.

Administrativno izvršenje Rješenja o rušenju objekata započelo je u 13:00 sati i završeno za oko 30 minuta.

Nadzor nad bespravno izgrađenim objektom započeli su 11. novembra ove godine inspektori Urbanističko-građevinske inspekcije Ministarstva održivog razvoja i turizma i to po službenoj dužnosti. Prilikom nadzora utvrđenoje da se izvode radovi na prizemnom objektu sa betonskom pločom na kojoj je izgrađena drvena konstrukcija i to bez prijave i odgovarajuće dokumentacije.

Dana 13. novembra završen je inspekcijski nadzor i zapisnički je naložena zabrana izvođenja daljih radova.

Inspekcijskim nadzorom koji je ponovljen 8. decembra utvrđeno je da su u međuvremenu odnosno nakon naložene zabrane nastavka izvođenja radova izvođeni novi radovi na objektu te je 10. decembra donijeto Rješenje o rušenju bespravno podignutog objekta.

U odnosu na navedeno, podnijeta je krivnična prijava protiv lica za koje postoji osnov sumnje da je počinilo krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma podsjeća da je riječ o lokalitetu na kojem je tokom 2018. godine u požaru velikih razmjera stradalo više od 1.000 stabala maslina.

I ovog puta ističemo da je gradnja bez posjedovanja zakonom propisane dokumentacije i prijave građenja krivično djelo, za koje je zaprijećena kazna od šest mjeseci do pet godina.

S obzirom na to da ovakva gradnja trajno mijenja i uništava prostor i direktno utiče na smanjenje kako sadašnjih, tako i budućih razvojnih mogućnosti i uzrokuje posljedice krupnih razmjera Ministarstvo održivog razvoja i turizma će beskompromisno sprovoditi zakon, spriječiti bespravnu gradnju i inicirati procesuiranje lica koja se eventualno budu oglašavala o odluke nadležnih organa.

MINISTARSTVO ODRŽIVOG RAZVOJA I TURIZMA


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?