Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Duško Marković čestitao Dan Podgorice: Saradnja i sinergija Vlade i Glavnog grada donosi građanima brojne koristi

Objavljeno: 17.12.2019. 21:00 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković čestitao je građanima Podgorice i rukovodstvu Glavnog grada Dan Glavnog grada – 19. decembar ocijenivši da puna suglasnost u prioritetima razvoja, uspješna saradnja i sinergija Vlade i najvećeg crnogorskog grada na razvojnim projektima donosi građanima brojne koristi.

„Posebno sam zadovoljan što vidim, kao i juče u Tivtu, da i Glavni grad planira i realizuje i projekte i sadržaje koji čine život građana kvalitetnijim i sadržajnijim. Vlada će nastaviti da podržava te projekte“ – rekao je premijer Duško Marković na sastanku sa delegacijom Podgorice koju je predvodio gradonačelnik Ivan Vuković.

Premijer i Gradonačelnik Glavnog grada ocijenili su uspješnima projekte koji su u pripremi ili u toku poput Zapadne obilaznice, Bulevara u Donjoj Gorici, druge faze bulevara prema Tuzima, istočne tribine Gradskog stadiona.

„Zahvaljujući uspješnoj ekonomskoj politici Vlade i Vašoj podršci projektima lokalnih zajednica nikada se ovoliko nije gradilo širom Crne Gore da je često problem da građevinska operativa zadovolji brojne zahtjeve i projekte. Mi to koristimo da do kraja uobličimo sliku o Podgorici kao modernom gradu razvoja“ – kazao je Gradonačelnik. Govoreći o postignućima gradonačelnik Vuković je informisao Premijera da svi kontakti ukazuju da građani vide i osjećaju da se lokalna uprava približila njima i da je u sve većoj mjeri servis građana.

Na sastanku je zaključeno da će Vlada i Glavni grad intenzivirati saradnju posebno na projektima biznis zona, gdje se očekuje otvaranje brojnih novih radnih mjesta, kao i na projektima koji se tiču zaštite životne sredine.

Predsjednik Vlade i delegacija Glavnog grada saglasili su se o potrebi daljeg unapređenja saobaraćaja u Podgorici. Premijer je ukazao na mogućnost da u dio novaca koji bude pripao Glavnom gradu od koncesije na aerodrome bude iskorišćen za sistemsko rješavanje izazova gradskog i prigradskog prevoza.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Skupštine Glavnog grada Đorđe Suhih i zamjenici gradonačelnika Časlav Vešović i Slađana Vujačić.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?